Операторски Технологии

В Китай заработи гигабитова LTE мрежа

Владимир Владков

В Китай заработи гигабитова LTE мрежа, която ще предоставя на абонатите на China Unicom високоскоростни мобилни услуги и приложения, включително висококачествено видео съдържание.

 

 

Гигабитовата LTE мрежа на китайския мобилен оператор е обновена от Ericsson, като освен по-добра удовлетвореност на потребителите, тя ще позволи по-ефективно използване на мрежовите ресурси и съответно подобряване на рентабилността на оператора.

LTE решението за разпространение на видео съдържание на Ericsson ще промени доставянето на видеосъдържание през мобилни мрежи, станало възможно чрез комбинацията на 3 нови стандарта - eMBMS, HEVC (H.265) и MPEG DASH. За да ускори развитието на видеостратегията на China Unicom, Ericsson подкрепи компанията с eMBMS в сценарий с високоскоростен влак, в който пътниците можеха да гледат HD видео без буфериране на мрежата.

„Хората ще могат да се потопят във видео изживяванията и реално да усетят и на направят разликата с гигабитовата LTE мрежа, докато пътуват с много висока скорост. Това е перфектната комбинация от разтърсващи скорости – и физически, и виртуални”, заяви Крис Хогтън, директор пазарен регион Североизточна Азия в Ericsson,

Ericsson e участвала и в проекти на China Unicom за изграждане на гигабитови мрежи в Гуандонг, Хайнан, Шандонг и Пекин, като пиковите скорости в тях достигат 979 Mbps. “В момента продължават тестове на 1Gbps мрежи в провинциите Сичуан, Хубей, Шанси, Дзилин и Дзянсу, добавят от Ericsson. Високоскоростната мобилна мрежа ще даде възможност за реализация на бизнеси и услуги, използващи изкуствен интелект, виртуална реалност и други дейности, ползващи големи масиви от данни.”

В началото на годината мрежовият гигант пусна в експлоатация първата в света търговска 1Gbps мрежа на австралийския оператор Telstra, използвайки модулация 256 QAM, 4x4 MIMO и обединяване на носещите честоти от различни спектрални области.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X