Скс Решения

PATCHBOX представи смарт система за управление на кабелни инсталации

Владимир Владков

Двама млади предприемачи са разработили система за намаляване на плетеницата от кабели. Системата вече е патентована и е достъпна от септември. Patchbox е проектирана за мрежови кабини и целта й е да намали броя на ненужните кабели, генерирането на топлина, излишната работа и боклук. Свръхдългите кабели се нуждаят от повече пространство и бъркотията при тяхното полагане ви коства по-късно разходи, време и нерви, коментират от компанията. Това може и да не е проблем за домашното PC, в мрежова среда създава значителни главоболия и разходи. Повреда на кабел в център за данни е скочила до 1,5 часа на година, затова ЦОД е идеална среда за внедряване на Patchbox.

Двамата млади предприемачи от Виена са Александър Генг, изобретател и основател на компанията, и Йозеф Хофщетер, съосновател на Patchbox. “Искахме просто, чисто и подредено съхранение на кабелите, което се вписва в стандартизирани мрежови кабини, така че да има лесен достъп до компонентите по всяко време. Замяната на дефектиралия компонент е по-бърза и причинява по-малко смущения“, коментират те.


PATCHBOX представи смарт система за управление на кабелни инсталации

© Владимир Владков, Networkworld.bg

Patchbox в елемент за мрежовите отсеци, който съдържа 24 касети. Всяка касета включва специално проектирани пач-кабели Кат. 6 с плосък дизайн или високотехнологични оптични кабели (OM4, OM3 и OS2).

“Нашият прототип, с който подадохме патентна заявка миналата година, бе изцяло наша инвестиция. Сега патентът вече е налице“, каза Йозеф Хофщетер, съосновател на Patchbox.


PATCHBOX представи смарт система за управление на кабелни инсталации

© Владимир Владков, Networkworld.bg

“Особено голямо подобрение има при охлаждането. Охлаждащата система в ЦОД вече генерира 50% от оперативните разходи. Освен това с инсталирането на Patchbox в ЦОД ще има повече устройства“, коментира изобретателят на системата Александър Генг.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X