Скс Решения

Лабораторията Underwriters предупреди за фалшиви и опасни комуникационни кабели

Владимир Владков

Предупреждение за фалшиви и опасни комуникационни кабели отправи на 12 октомври т.г. независимата сертифицираща организация Underwriters Laboratories, съобщиха от Арго Контар.

„Всички споменати в изявлението кабели са направени от алуминий, покрит с тънък слой мед, коментират от Арго Контар. - Те, разбира се, имат далеч по-лошо представяне от медните кабели и въобще не биха могли да изпълнят стандартните изисквания за компютърни мрежи. Независимо от това някои производители маркират кабелите с изцяло лъжливи надписи, според които техните кабели са стандартни", добавят от българския дистрибутор.

Сред споменатите опасни кабели са комуникационен кабел Cat.6 на китайския производител Zhejiang Dongyue Transmission Equipment Co. Ltd., както и кабел, маркиран за Cat.5E на неизвестен производител, като на обвивката е отпечатан следния надпис :UTP 24AWGx4P ISO/IEC 11801 AND TIA/EIA 568 UL VERIFIED CAT5E 302M" (вж. снимката по-долу):

CAT 5E PLENUM на MG Electronics

Опасен е и кабел CAT 5E PLENUM на MG Electronics:

CAT 5E PLENUM на MG Electronics

както и комуникационен кабел Cat.5E на неизвестен производител, като на опаковката на кабелите е посочено „Skylite Communications":

Според съобщението на Underwriters Laboratories, трябва да се има предвид, че такива кабели са опасни поради увеличения риск от пожар.

От Арго Контар изтъкват още, че компанията предлага само стандартни медни комуникационни кабели. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X