Сигурност

И MWC Shanghai 2020 стана жертва на пандемията

Иван Гайдаров

GSMA обяви отлагането на MWC Shanghai 2020 - второто си голямо събитие за годината - поради опасения, свързани с Covid-19 (коронавирус). Първоначално събитието трябваше да се проведе от 30 юни до 2 юли, като се очакваше то да събере над 75 000 посетители и 500 изложители.

Вместо основното си събитие, GSMA обяви, че планира да работи с правителствени и здравни служби за определянето на подходящи дати и места за провеждане на регионални конференции в Китай през втората половина на 2020 г. От асоциацията добавят, че ще "потвърдят осъществимостта" на тези планове в рамките на следващите месеци.

"Очакваме с нетърпение да продължим участието си в региона през цялата година, както и организацията на MWC Shanghai 2021."

През февруари GSMA беше принудена да отмени MWC Barcelona 2020, тъй като разпространението на Covid-19 направи невъзможно провеждането на събитието по план. По-късно от организацията предложиха пакет компенсации за изложители, които са се записали за събитието, и подписа договор с местни партньори, гарантиращ, че MWC ще се проведе в Барселона най-късно през 2024 г.

Плановете за третото голямо събитие от серията MWC 2020 - MWC в Лос Анджелис - което трябва да се проведе през октомври, остават непроменени към този момент.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X