Сигурност

Европейски оператори следят дали гражданите спазват ограниченията за движение

Владимир Владков

Оператори от Италия, Германия и Австрия предоставят данни на здравните власти, които да ги информират дали гражданите спазват ограниченията за придвижване, наложени в опит да се ограничи разпространението на Covid-19, обяви Reuters.

Telecom Italia, Vodafone Italy, Wind Tre, Telekom Austria и Deutsche Telekom са предоставили анонимизирани данни, които помагат на властите да направят карта на движението на абонатите, допълват от агенцията, като отбелязват, че са предприети мерки да не се нарушават европейските регулации за защита на личните данни.

От Vodafone са заявили пред Reuters, че са предоставили агрегирани данни и карта на струпването в Ломбардия, най-силно пострадалият регион в Италия. Като цяло данните са показали 60% намаляване на придвижванията на повече от 500 метра.

Лотар Вилер, президент на германската Агенция за контрол и превенция на болестите към института Robert Koch, предупреди, че епидемията трудно може да бъде овладяна, ако хората пренебрегват ограниченията за придвижванията си, тъй като именно в момента в Германия се наблюдава бързо увеличаване на заразените.

Telekom Austria, междувременно, е внедрила приложение за анализ на придвижванията, разработено от софтуерната компания Invenium за предвиждане на задръствания на пътя, както и на броя на посетителите на туристическите обекти, допълват от агенцията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X