Сигурност

Symphony: криптиран чат и мигновен обмен на документи

Владимир Владков

Symphony Communication Services, компания, подкрепена от Goldman Sachs Group и други големи банки от Уолстрийт, обяви глобална достъпност на своята защитена и регулаторно съвместима чат услуга по време на конференцията NetEvents 2016. Goldman ръководи група от 14 банки, включително Bank of America, Citigroup и JPMorgan Chase & Co, която инвестира $66 млн. в Symphony през октомври 2014 г. при създаването на фирмата.

Mаркетинг директорът на Symphony Саманта Сингх (вляво)

В края на 2015 г. Symphony стартира и своята партньорска екосистема и сътрудничества в областта на съдържанието с Dow Jones, McGraw Hill Financial и Selerity.

„Пробивите на данни засягат всеки аспект от нашата икономика и кибер сигурността е един от основните проблеми днес. Освен това организациите трябва да се справят с все повече регулаторни изисквания и наказания, което води до нуждата от нов тип съобщителна платформа, обяснява Роб Ендерле, анализатор от Enderle Group. - Организациите изискват средство за доверени B2B комуникации, което подпомага продуктивността на работните процеси, а в същото време гарантира комплексна защита на данните и изпълнение на регулаторните изисквания. Предложението на Symphony е уникално и проектирано с мисъл да постигне именно това.“

„Банковият сектор е силно регулиран и има редица изисквания колко време да пазят информацията. Всички разговори и информации между банките са криптирани. В същото време никой не може да изтрие или манипулира информацията, обяснява маркетинг директорът на компанията Саманта Сингх. - Сега обаче искаме да излезем извън финансовите пазари, насочваме се към счетоводители, адвокати, медии.“

През платформата могат да се споделят всякакви документи, презентации. „Планираме да въведем и глас, видео, споделяне на екрани и други функции на обединените комуникации (UC), обясни Сингх по време на импровизирано интервю през платформата Symphony, която се ползва безплатно от индивидуални клиенти. За малки и средни фирми с поне 50 потребителя тя е достъпна срещу $15 месечна такса на потребител.

„Чрез платформата можете и днес да общувате с всеки от вашия екип или с друг извън вашата компания по един силно защитен начин. Целта е да създадете своя собствена екосистема заедно със Symphony – когато се свързвате с партньор, споделяте и искате да сте по-продуктивен“, добави Сингх.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X