Сигурност

Wedge Networks представи нова платформа за управлявана сигурност

Владимир Владков

Wedge Networks представи платформа за управлявана сигурност, предназначена за телеком операторите по време на кон­фе­рен­цията NetEvents 2013. Новото решение помага на Интернет доставчиците да предоставят по-добра защита на абонатите си, повишавайки степента на задоволство и генерирайки допълнителни приходи на потребител.

Услугите с добавена стойност са важни на все по-масовия пазар на широколентова свързаност, за увеличаване на потребителското изживяване и намаляване на напусналите абонати. Новото решение не нарушава работата на мрежата и сегашните инфраструктури, използвайки методология за Софтуерно дефинирана мрежова сигурност. То се разгръща върху съществуващите мрежови матрици.

Особено в сегмента на малките предприятия и домашните клиенти потребителите все по-трудно се справят с бурноразвиващите се киберзаплахи. В света на облачните услуги, социалните медии, мобилните системи и все повече заплаги те се нуждаят от по-добра защита с по-малко време за управ­ле­ние на защитната среда. Решението на Wedge интегрира разнообразен експертен опит в областта на сигурността в единен продукт, който потребителите лесно да купят и използват.

Чрез платформата Turnkey Managed Security операторите могат да почистят трафика в мрежовия слой и да предоставят защитата там, където тя е най-важна – в мрежата. Решението се интегрира със съществуващи системи като система за предоставяне на услуги (провизиониране), билинг системи, управляващи системи, системи за доклади. Специализирани табла и портали с фокус върху СМБ предоставят цялостна информация за състоянието на сигурността.

Вградените услуги за сигурност включват уеб филтриране, анти вирус, анти спам, предпазване от загуба на данни DLP, IDS/IPS, мобилна сигурност, защита на критична инфраструктура. Всички функции са изградени върху тестваната платформа WedgeOS.

Компанията има подписан договор с Acton Networks (позната с марките SMC и EdgeCore) за внедряване на технологията в устройства, предоставяни на телеком операторите, каза д-р Хонгуен Занг, СЕО на Wedge Networks.

Стивън Чапъл, вицепрезидент на Wedge за глобални продажби, добави: "Wedge Networks се стреми да защити мрежите на доставчиците на услуги. Платформата WedgeOS е ефективна, без да нарушава работата на ISP компаниите, които могат да доставят киберзащита на своите абонати. Изчистваме трафика от излишни и вредни файлове, а нашият овърхед е много малък. Предоставяме и защита на корпорациите, в копито тенденцията BYOD е все по-силна, тъй като не се интересуваме откъде идва трафикът. Разполагаме с най-добрите шаблони на вируси за мобилни операционни системи Android и Microsoft. Ползваме технологии на Trend Micro, Bit Diffender, Mcfee, IPS от Tipping Point – следим в реално време атаките към IPS системите в целия свят."

Wedge Networks и партньорите й поеха ангажимента да работят с интернет доставчици в район EMEA и да им помогнат да задържат абонати и да увеличат приходите си от един абонат.

Компанията разработва решения за мрежова защита в реално време за корпоративни клиенти и за телеком оператори. Патентованата WedgeOS предоставя защитена инфраструктура от ново поколение, която засича, защитава и контролира заплахи, изтичания на информация. Централата на Wedge Networks в канадския град Калгари, има офиси в Сънивейл, САЩ, Пекин и Манама, Бахрейн. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X