Рч Спектър

GSMA организира курс за въздействието на ЕМП върху здравето

Владимир Владков

Въпреки че наборът от научни знания расте непрекъснато, много хора продължават да са загрижени за електромагнитните полета и тяхното влияние върху здравето им. Именно затова GSMA създаде безплатен онлайн курс, който показва както да отговорите адекватно на тревогите на обществото, свързани с безопасността на мобилните комуникации.

4-седмичният онлайн курс прави подробен преглед на днешното състояние на научните изследвания, стандартите за мобилни технологии, регулаторните изисквания, познанието на обществото по проблема и обучението по тези теми.
"Ефектът на радиочестотните излъчвания върху здравето се проучва непрекъснато, като тези изследвания водят след себе си до създаването на международни стандарти за мрежовите антени и за праговете за излагане на тези излъчвания както на работещите с тези технологии, така и на обществото като цяло", коментират създателите на курса.

Курсът е насочен към представители на регулатори, органи, отговарящи за създаването на политики в тази област, както и представители на академичните среди и международните организации, работещи по регулаторната тематика. "Не можем да приемем кандидати от частни лица, работещи в частния сектор, или от лица, които не се занимава с регулирането и политиката в областта на съобщенията", коментират организаторите.

Обучението ще бъде ръководено от Джак Роули, директор "Изследвания и устойчивост" в GSMA. Джак Роули ръководи дейностите по радиочестотна безопасност и опазване на околната среда в отдела за публични политики на GSMA. Той има повече от 30 години опит в телекомуникационната индустрия и е автор на над 100 публикации за безопасността на мобилните комуникации. Притежава диплома по електроника инженерство от Университета в Лимерик (Ирландия) и докторска степен от университета RMIT (Австралия). Той е член на Биоелектромагнитното общество и старши член на IEEE.

Целите на обучението е да се разберат обществените притеснения и да се натрупат знания за ефектите върху здравето на електромагнитните полета. След завършване на курса участващите ще получат сертификати, издадени от британската телеком академия (United Kingdom Telecoms Academy - UKTA), които могат да се използват като доказателство за професионално развитие.

За да получат сертификат, участниците трябва да участват във всички сесии на курса и да отговорят правилно на всички въпроси от тестовете, както и да попълнят анкетата за курса.

Курсът се състои от 6 сесии, като кандидатите ще имат възможност да задават въпроси относно съдържанието на курса по време на една чат сесия на живо, както и във форума на курса. Обучението не би трябвало да отнема повече от два до три часа седмично, за да завършат курса за четири седмици. "Ще имате обаче седем седмици, за да го завършите. Ако след 7 седмици не сте завършили курса, ще трябва да го започнете отново следващия път, когато той бъде предложен", обясняват от GSMA.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X