Мобилни Услуги

Vivacom отново бе отличена от Ookla за най-бързата мобилна мрежа в Европа

Владимир Владков

Мобилната мрежа на Vivacom е отличена като най-бързата в Европа за втората половина на 2020 г. според анализа на Ookla. Компанията базира своите анализ върху потребителски тестове, направени през приложението Speedtest, като резултатът Speed Score за българския оператор е 92.55. "Резултатите се основават на анализ за втората половина на 2020 г., като за периода са направени повече от 128 000 теста от над 42 000 уникални потребители в България", съобщават от Vivacom.

Операторът за втори път получава отличие за най-бърза мобилна мрежа в Европа, след като през септември 2020 г. получи наградата и за първите 6 месеца на 2020 г.

"Изключително горди сме с тази награда, защото тя е обективна и независима оценка за добрата работа, която вършим за развитието на мобилната си мрежа. Особено за тази 2020 година, която беше тежка за толкова много бизнеси и хора в целия свят. Ние работихме наистина интензивно, за да предложим висококачествени услуги на клиентите си и още повече възможности за общуване, работа и забавление в този труден период. Наградата показва висока оценка за нашите усилия и е доказателство, че се развиваме в правилната посока", коментара отличието Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на Vivacom.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X