Мобилни Услуги

IDC: До 2024 г. пазарът на частна LTE / 5G инфраструктура ще достигне $6 млрд.

Александър Главчев

Частната мобилна инфраструктура включва всички клетъчни мрежи, внедрени в рамките на определено предприятие или организация и не предоставящи достъп на външни лица. Такива мрежи, базирани на LTE, вече се използват в някои индустрии, но разходите за създаването им все още са доста високи дори ако компанията има квалифицирани специалисти и разрешение да използва подходящия честотен диапазон, твърдят анализаторите от IDC.

Разширяването на обхвата, разпределен за корпоративни мрежи, както и появата на 5G технологии стимулират интереса към частните клетъчни мрежи. Ако през 2019 г. глобалните продажби на инфраструктурно оборудване за частни LTE / 5G мрежи са възлизали на 945 млн. долара, то до 2024 г. се очаква те да нараснат до 5,7 млрд. долара, смятат от компанията.

Анализаторите разделят пазара за частна LTE и 5G инфраструктура на три сегмента: оборудване за индустрии, където се изисква постоянна комуникация и където загубата на комуникация може да доведе до сериозни последици, оборудване за промишлени приложения и индустриална автоматизация с високоскоростна и високо надеждна комуникация канали и оборудване за традиционния бизнес, където изискванията за надеждност са по-ниски.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X