Мобилни Услуги

IoT катализира развитието на електрическата мобилност на две колела

Иван Гайдаров

Шведският доставчик на телекомуникационно оборудване Ericsson сключи IoT сделка, благодарение на партньорството си с Arkessa, в рамките на която ще осигури глобална свързаност за е-скутерите на шведската компания Voi.

Компанията Arkessa е специализирана в услуги, управлявани от IoT, и е избрана от доставчика на електронни скутери, за да свърже своя глобален, базиран на приложения автопарк. Voi е един от нарастващия брой доставчици на електронни скутери, които разчитат на приложение, което може да проследява свободните скутери в различни градски локации и да идентифицира най-близко разположените до потребителите.

Шведският доставчик на е-скутери Voi работи в международен план (британският Кеймбридж например е препълнен с тях), така че компанията се нуждае от IoT партньори, които да работят в подобен мащаб, което очевидно е една от основните причини да избере сътрудничеството с Arkessa, която използва платформата IoT Accelerator на Ericsson.

"Решенията за микромобилност, задвижвани от високоскоростна клетъчна свързаност, правят градската мобилност по-гъвкава и устойчива", казва Аса Тамсънс, ръководител на отдел "Технологии и нов бизнес" в Ericsson, и добавя: "Радваме се да видим, че Voi избира нашата платформа IoT Accelerator, за да създаде гъвкавостта, необходима за разширяване на своите глобални операции. Глобалната, надеждна и сигурна свързаност играе ключова роля в подпомагането на растежа на новите индустрии и допринася за свързването на нашите градове. "

"Ние сме развълнувани да работим с Arkessa, за да осигурим превъзходна IoT свързаност за нашите скутери и да осигурим още по-високо ниво на обслужване за нашите градове партньори", казва на свой ред Фредрик Хелм, главен изпълнителен директор и съосновател на Voi. "Използвайки сигурната и еластична глобална мрежова свързаност на Arkessa, Voi може да продължи да предоставя бързи и надеждни услуги за електронни скутери, докато се разширяваме на нови пазари и пускаме в движение нашите превозни средства от следващо поколение и IoT хардуер", добавя той.

"Voi е истински пионер в свързаните решения за микромобилност и се ангажира да помага на градовете да постигнат своите климатични цели до 2030 г.", обяснява и Андрю Орок, главен изпълнителен директор на Arkessa.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X