Мобилни Услуги

Теленор се похвали с трети пореден сертификат Best in Test

Владимир Владков

За трети пореден път Telenor България получи от международната компания за измерване на мобилни мрежи umlaut сертификата Best in Test за представянето на своята мобилна мрежа.
Категориите, в които Теленор показва най-добрите резултати, са две: "Най-добре оценена от потребителя скорост за сваляне (от интернет)" и :Най-добра латентност". Сертификатът Best in Test е присъден на оператора за постигането на най-високата оценка от трите мобилни оператора в страната, заявиха от оператора.
Тестовете на umlaut са проведени в период от 24 седмици между март и септември тази година. Оценката е базирана на 50.3 милиона проби от 16 700 потребители, които покриват 96,8% от населената територия на страната. В България umlaut анализира представянето на мрежите на трите големи мобилни оператора от 2019 г. насам.
"За нас е важно постижение и огромно признание, че получаваме сертификата Best in Test за трети пореден път. Това приемаме като позитивен сигнал, че стремежът ни за развитие и преследване на по-високи цели дава резултати. Амбицията ни е да предоставяме по-добра мрежа всеки ден за нашите клиенти и благодарение на независимата оценка на umlaut знаем, че успяваме да изпълним тази цел", коментира Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Telenor България.

"Дългосрочната стратегия за развитието на мрежата на Теленор продължава да дава резултати, с които се гордеем. Това поредно отличие приемаме като показател, че осигуряваме най-доброто за своите клиенти, с което им помагаме да отговарят на промените в света около нас", каза Спас Велинов, главен директор "Технологии" в Telenor България.

"За трети път имам възможност да поздравя Теленор България с Best in Test сертификата за представянето на мрежата им. Нашата работа е да проследяваме представянето на мобилни мрежи в целия свят, за което разчитаме на хиляди експерти от над 80 страни. На базата на нашия анализ определяме Теленор като Best in Test и най-добри както при скорост на сваляне на данни, така и като оператора с най-малко закъснение при пренос на пакети данни в България", коментира Хакан Екмен, изпълнителен директор на umlaut.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X