Мобилни Услуги

Ericsson придоби испанския специалист за критични комуникации Genaker

Владимир Владков

Ericsson сключи споразумение за придобиването на 100% от испанската компания Genaker, доставчик на решения, критични за мисията, от типа Push-to-talk (MC-PTT).

Придобиването ще подсили портфолиото на Ericsson за комуникации, критични за мисията, и за частните мрежи, които придобиват все по-голямо значение. Обикновено комуникациите за нуждите на обществената безопасност разчитат на частни наземни мобилни радиомрежи (LMR), които са ограничени до много простата функционалност "натисни бутона, за да говориш" (по-популярно като уоки-токи). Нарастващото нужда от обмен на други типове данни като снимки и видео налага замяната на остарелите LMR мрежи, а според Ericsson, клетъчните мрежи са доказали, че могат да посрещнат съществуващите и бъдещи изисквания.

Ericsson е сред пионерите в областта на критичните за мисията решения тип "Push-to-talk", базирани на технология на3GPP, като положи сериозни усилия за стандартизирането й още във версия 12 на 3GPP. Сега Ericsson инвестира в MC-PTT приложенията и клиентите на Genaker. Придобиването ще подсили възможностите на компанията да поддържа операторите, обслужващи потребители с критични за мисията им комуникации.

Според Моника Зетзън, шеф на отдела на комуникационни услуги в Ericsson, компанията от много години работи съвместно с Genaker, а сега ще интегрира техния екип и експертиза. Genaker е създадена през 2004 г. в Барселона и има общо 30 служители, като всички те ще преминат в Ericsson. Цената на сделката не се съобщава.

Снимка: Ericsson
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X