Мобилни Услуги

Нетера пуска безплатен Wi-Fi и в община Мирково

Иван Гайдаров

Нетера ще проектира, изгради и активира мрежа от точки за достъп до безплатен Wi-Fi в община Микрово. Проектът включва разполагането на 10 точки за достъп до интернет в 5 обществени зони с обща площ от над 30 000 кв. м. Нетера спечели поръчката по инициативата WiFi4EU на Европейската комисия.

Със съдействието на българския телеком жителите и посетителите на селата Мирково и Буново ще ползват безплатен интернет в зоната около кметството на Буново и на следните обществени места в с. Мирково - районите около Народно читалище "Христо Ботев", чешмата, спортен комплекс "Мирково" (административната сграда и игрищата) и зоната на площад "Разкола", която включва площта пред сградата на общината и целия център.

Чрез инициативата WiFi4EU Европейската комисия финансира изграждането на мрежи, чрез които гражданите и посетителите на ЕС да имат достъп до безплатен, висококачествен безжичен интернет на обществени места. Средствата се отпускат на общините, а те избират дружествата-изпълнители на проектите.

От 2019 г., когато стартира инициативата, Нетера спечели конкурсите за изпълнител в няколко общини, като вече успя да завърши проекта и да активира Wi-Fi мрежата на територията на община Тополовград.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X