Мобилни Мрежи

В кои държави гражданите са най-скептични по отношение на 5G?

Владимир Владков

5G е една от върховите нови технологии, която трябва да революционизира ежедневието ни. Основните предимства на технологията като супербърз интернет, съчетан с ниска латентност, осигуряват на 5G голям потенциал да отключи пълните възможности и на други модерни технологии като добавена реалност и Интернет на нещата (IoT). Въпреки тези положителни данни, мнозина все още са цинични относно 5G.

Заинтересувана от технологичните тенденции, компанията Prolifics Testing използва аналитичния онлайн инструмент Ahrefs, за да открие кои страни по света са най-скептични по отношение на 5G на базата на техните онлайн търсения, свързани с 5G.

Prolifics Testing класифицира и групира последователно повтарящи се търсения в Google за 5G като "Опасен ли е 5G?", "5G безопасен ли е?", "5G вреден ли е?", "5G представлява ли риск за здравето?" и "5G причинява / разпространява коронавирус (Covid-19)? Тези онлайн търсения за 5G се определят като скептични.

Prolifics Testing открива, че САЩ са страната номер 1 по скептицизъм, като американците са най-колебаещата се нация по отношение на зараждащата се технология с изненадващите 374 700 скептични търсения за 5G всеки месец, което означава по 1027 скептични търсения всеки ден!

На второ място е Великобритания, където са отчетени 93 400 онлайн търсения на месец, чрез които британците питат за различни аспекти на 5G. На трето място е Австралия, където са направени средно 32 970 съмняващи се онлайн търсения за 5G на месец по теми, тревожещи австралийците.

Канада (22 680 търсения месечно) и Полша (с 20 510 търсения месечно) са другите две страни в света, в които са отчетени над 20 хиляди скептични към технологията търсения.

Интересното за Африка е, че южноафриканците са потърсили средно по 13 780 пъти на месец (осмо място в глобалната класация), а нигерийците са търсили 6850 пъти на месец (13 място) по теми, посочващи възможни негативни последици от 5G технологията.

На 20-о място е Дания, където средният месечен брой на скептичните търсения е 1410.
Потребителите в общо страни на 6 континента са търсели информация, базирана на разпространяващите се фалшиви новини за 5G. При анализа на данните всяко от най-масовите скептични онлайн търсения за 5G е било на английски за англоговорящите страни и на съответния местен език (където това е приложимо), допълват анализаторите.

В кои държави гражданите са най-скептични по отношение на 5G?

Кой се интересува най-много от 5G?
Търсенето по темата за 5G може да бъде интерпретирана по различни начини, като въпросът "Какво е 5G?" показва много ясно намерение: да се открие какво представлява технологията. Не е изненада, че САЩ отново е начело, като търсенията от страна на американците са над 127 хиляди средно на месец. Други регулярни посетители са са британците. Анализът показва, че те са писали в Google 'What is 5G?' по 24 200 пъти на месец.

На трето място е Канада, в която за разлика от съседите в САЩ, жителите са търсили какво е
5G само по 15 100 пъти на месец, или със 122 300 по-малко.

Страните, в които най-малко се питат какво е 5G и как работи технологията, са Нидерландия и Дания. В двете страни от Северна Европа месечните търсения не надхвърлят 1000.

Снимка на Elmira Ashirova от Pixabay
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X