Мобилни Мрежи

Apple, Google и LG се присъединяват към Next G Alliance

Иван Гайдаров

Apple, Google и LG Electronics станаха последните големи играчи, които се присъединиха към Next G Alliance - коалиция от компании, работещи за определяне и развитие на следващото поколение мобилни технологии.

The Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) стартира групата миналия месец, като тя е подкрепяна най-вече американските и канадските оператори, Ericsson и Nokia. Основната цел на групата е да утвърди Северна Америка като лидер в 6G.

Заедно с производителите на устройства, към Next G Alliance се присъединяват Charter Communications, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, Intel, Keysight Technologies, Mavenir, MITRE и VMware

Първото заседание на групата е насрочено за 16 ноември.

През октомври президентът и главен изпълнителен директор на ATIS - Сюзън Милър - заяви, че основателите първоначално ще бъдат натоварени с организацията на ръководна група, която ще управлява работните групи в различните области. Те трябва да бъдат сформирани до "началото на 2021 г.".

Въпреки че за основен терен на развитие групата си избира Северна Америка, в нея участие взимат няколко международни компании. Очаквано от списъка липсва името на Huawei, въпреки че тя беше една от първите компании, които започнаха да говорят за 6G през 2019 г.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X