Мобилни Мрежи

Корейските оператори отчитат сериозен ръст в използването на 5G мобилни данни

Иван Гайдаров

Трите мобилни оператора в Южна Корея обявиха, че се радват на рязко увеличение на растежа на трафика в мрежите си, след като едновременно стартираха 5G услуги през април 2019 г., като навлизането на технологията в страната се изчислява на близо 10 на сто.

О Бюнг-ки, SVP на отдела за инвестиции на KT, коментира, че използването на данни в тяхната 5G мрежа се е увеличило с повече от три пъти в сравнение с 4G LTE трафик.

От SK Telecom отчитат сходно развитие, като Джоузеф Лий, ръководител на операционната група за технологични иновации, заявява, че средното използване на 5G данни на потребител към края на февруари е било от два до четири пъти по-високо. Този ръст е продиктуван от големия скок на интереса към игри, VR и използването на различни медии.

Междувременно Лий Санг-йоп, вицепрезидент на групата за технологични разработки в LG Uplus, обяснява, че телекомът също има трикратно увеличение на трафика на 5G данни спрямо LTE - месечната употреба достига 30.6 GB. Компанията предлага 5G услуга в 85 града и покрива 90% от тяхното население.

Трите основни играча на корейския пазар са регистрирали общо 1,08 милиона нови 5G абонамента през първото тримесечие на годината, което прави общия им брой 5,89 милиона.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X