Мобилни Мрежи

Руските оператори започват 5G тестове

Network World

Руските оператори Rostelecom и MegaFon получиха достъп до 5G спектър, за да започнат тестове на възможностите на технологията от ново поколение, съобщават местните медии.

ComNews.ru обяви, че Руската държавна комисия по радиочестотите (SCRF) разпределя спектър в диапазоните от 24.65GHz до 27.5GHz на New Digital Solutions - съвместно предприятие на операторите, заедно с изследователския институт на Федералното държавно унитарно предприятие NIIR, което ще работи по собствена 5G програма.

В информационния бюлетин се казва, че SCRF има за цел да позволи на операторите да проучат възможностите на 5G мрежите, като изглежда, че това е ход, свързан с предишния интерес на Русия към разработването на свои технологии, базирани на новата мрежа.

SCRF също така заделя 400MHz mmWave спектър за неопределен брой оператори и индустриални играчи, които също да провеждат опити в сферата.

Олег Иванов, заместник-ръководител на Министерството на дигиталното развитие, съобщенията и средствата за масово осведомяване, коментира пред журналистите, че целта е операторите и технологичните компании да придобият опит около потенциала на спектъра за 5G услуги.

Иванов очаква технологичните компании да работят с оператори по оценката на новите възможности.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X