Мобилни Мрежи

Ookla отново посочи мобилната мрежа на VIVACOM за най-бързата у нас

Владимир Владков

VIVACOM отново е посочен от Ookla за телекома в България с най-висока средна скорост на сваляне на данни от потребителите. Това е доказано от тестовете с приложението Speedtest® на Ookla, направени от потребителите през четвъртото тримесечие на 2019 г. За периода са направени близо 70 000 теста от почти 27 000 уникални устройства в мрежите на трите големи оператора у нас.

Резултатите и "титлата" най-бърза мрежа са базирани на анализ на Ookla, основан на данните от Speedtest Intelligence за средна скорост на изтегляне в мобилната мрежа. Същият резултат е постигнат от VIVACOM и за предходното, трето тримесечие на 2019 г.

Данните на Ookla за България сочат, че страната ни е на 9-о място от всички 104 страни, попаднали в класацията на компанията, като средната скорост на сваляне през декември 2019 г. е 63,98 Mbps, а в обратна посока - от устройствата към интернет, е 17,67 Mbps. Година по-рано Speedtest Global Index е отреждал на страната ни 18 място със средна скорост на сваляне 43,75Mbps. На първо място с огромна разлика е Южна Корея с над 103 Mbps средна скорост, а от европейските страни пред нас са само Нидерландия и Норвегия.

Глобалният мобилен индекс на Ookla SpeedTest за декември 2019

© Ookla

Глобалният мобилен индекс на Ookla SpeedTest за декември 2019


За да демонстрира на клиентите си бързината на мобилната си мрежа, VIVACOM подарява на всички абонати допълнителен пакет от 5 000 МВ на максимална скорост, който ще бъде активен в предстоящия празничен уикенд - от 14 февруари до неделя, 16 февруари. Бонусът може да бъде активиран през приложението MyVIVACOM.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X