Мобилни Мрежи

SK Telecom се похвали с първия 5G трансфер с оборудване на различни производители

Владимир Владков

Корейският оператор SK Telecom обяви, че е успял да осъществи първата в света сесия за пренос на данни в 5G мрежа в самостоятелен режим (standalone) в търговска 5G мрежа, използваща оборудване на различни доставчици.

Проектите с оборудване на един производител стана много модерно в телеком света, което засилва традиционните тревоги за заключване към системата само на един доставчик заради геополитическите трусове. Така че тестовете в Южна Корея са важна стъпка за 5G, а и е още една възможност страната да се изяви като лидер по отношение на 5G.

"С успешното провеждане на преноса на данни през "standalone 5G" в нашата комерсиална мрежа, използваща оборудване на различни доставчици, ние сме на прага стартиране на самостоятелна 5G услуга. Това е ключов фактор за революционните промени и иновациите във всички индустрии, заяви Парк Юнгхо, ръководещ лабораторията 5GX в SK Telecom. - SK Telecom ще предложи най-добрите 5G мрежи и услуги, за да предостави изцяло ново ниво потребителско изживяване в 5G ерата."

Двата споменати доставчика са Ericsson и Samsung. SKT не дава много подробности как точно е осъществен този пилотен тест. Знае се, че е включено SA NR радио къ съществуващата NSA базови станции.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X