Ericsson и Huawei обявиха едновременно старта на Vodafone 5G

Владимир Владков

Ericsson с гордост обяви, че 5G мрежата на Vodafone ще разчита на нейната технология - по-специално Ericsson Radio System. Компанията се появи на събитието на британския телеком, но в съвместното прес съобщение на Ericsson и Vodafone коментарите бяха толкова общи, че не е нужно да ги четете. Достатъчно е да се каже, че 5G е наистина голяма сделка и двете компании са наистина добри в нейното изграждане.

Мариел Линдгрен, шеф на Ericsson за Великобритания и Ирландия, се опита да даде малко повече информация: "Обединеното кралство е заело водеща роля при стартирането на 5G услуги, докато голяма част от Европа изостава, забавена от местните регулации, каза тя. - Това ранно преимущество вероятно ще се изплати с дивиденти, а подобрената свързаност се очаква да допринесе с около 300 млрд. британски лири за британската икономика до 2030 г. според независими изследвания, поръчани от Ericsson."

Изглежда, че това изказване е насочени и срещу европейските законодатели и регулатори по подобие на постоянните публични намеци от изпълнителния директор на Ericsson Бьоре Екхолм, който смята, че Европа изостава от останалите развитите страни поради прекомерната регулация и сурова бюрокрация. В ЕС трябва наистина да са впечатлени, че Обединеното кралство има своите 5G мрежи по-бързо от основни членове на общността.

Междувременно Huawei подчерта факта, че компанията далеч не е изключен от британския 5G пазар. "Горди сме, че помагаме на Vodafone да отвори нов свят на безпроблемни възможности с представянето на 5G мобилни услуги във Великобритания, каза Виктор Занг, старши вицепрезидент на Huawei . - Това укрепва позицията на Обединеното кралство като 5G лидер и надгражда 18-годишната ни история на подкрепа на цифровата икономика тук."

Луис Хамилтън е 5G посланик на Vodafone

© vodafone uk

Луис Хамилтън е 5G посланик на Vodafone


Приносът на Huawei e в радиочастта на мрежата, като участието на Huawei в опорната мрежа е нежелано за всяка страна, която се интересува да остане в добри отношения със САЩ, но това е още нещо, за което Nokia може да претендира. Както се съобщава от Light Reading по-рано тази година, Nokia е била изключена от доставка на оборудване за 5G мрежата на Vodafone Великобритания, което обяснява мълчанието на финландците по този въпрос.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X