Корпоративни Мрежи

Бавен ръст в популярноста на Wi-Fi 6

Александър Главчев

Въпреки разпространението на стандарта 802.11ax (Wi-Fi 6) до реализирането на всички негово революционни възможности в корпоративните Wi-Fi мрежи ще още доста време, считат от Farpoint Group. В общата екосистема новият стандарт ще стане водещ едва след няколко години. Клиентите пък ще изчакват остаряването на настоящото мрежово оборудване, преди да внедряват ново.

Точките за достъп на базата на 802.11ax дават известно увеличение при пропусквателната способност, но пълният потенциал се реализира, когато поддръжка е налице и в крайното устройство – телефон, таблет, преносим компютър, IoT устройство и т.н. Именно вторият ти продукти обаче засега са по-скоро рядкост.

От Farpoint считат че цените на техниката, поддържаща Wi-Fi 6, не би трябвало да се различават много от тези на настоящите решения от висок клас. За продаването ѝ пък акцентът ще пада не толкова върху по-голямата скорост на пренос на данни, колкото върху новите функции, като работа с IoT устройства, интеграция със системи използващи изкуствен интелект и машинно обучение.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X