Корпоративни Мрежи

D-Link разширява новата си платформа за управление на мрежи Nuclias Connect

Иван Гайдаров

D-Link разширява гамата си Nuclias Cloud с превключвателите Nuclias Cloud-Managed Switches и точките за достъп Nuclias Wireless AC2600 Wave 2 Cloud-Managed Access Point. Новите решения предлагат надеждна и с възможност за къстъмизация система за управление на мрежи и предоставят на малките и средни компании, големите предприятия и доставчиците на управлявани услуги пълен контрол върху тяхната мрежова инфраструктура, където и да се намират и по всяко време.

Анонсът е продължение на старта на безплатната платформа за отдалечено управление на мрежи Nuclias Connect, която D-Link анонсира по време на Световния мобилен конгрес в Барселона в началото на тази година и чийто старт на пазара обяви преди по-малко от месец. Nuclias Connect подпомага малките и средни компании, големите предприятия и доставчиците на управлявани услуги в по-доброто управление на мрежи в ерата на облачните услуги. Тя предоставя отдалечена конфигурация, автоматизирано управление и мониторинг в движение на мрежата. Изцяло съвместима с широка гама от нови и съществуващи устройства D-Link, Nuclias Connect издига управлението на мрежата на по-високо ниво, предоставяйки характеристики и функционалности, необходими на доставчиците на управлявани услуги, за да предоставят нови по-добри услуги на своите клиенти.

Една бизнес мрежа е гръбнакът на бизнес операциите и е критична за изграждане на точната инфраструктура с цел постигане на оперативен бизнес успех. Nuclias Connect предоставя на МСП и доставчиците на управлявани услуги пълен отдалечен контрол върху Wi-Fi мрежите, предлагайки система за управление на мрежата, която лесно може да бъде интегрирана в съществуващи вече мрежи благодарение на устройствата от портфолиото от точки за достъп и превключватели на D-Link.

Nuclias Connect опростява управлението на множество мрежи чрез използване на един-единствен интерфейс и без допълнителни разходи за абонамент. Платформата може да се стартира локално (на място) или да се хоства в частен облак. Тя дава възможност за отдалечена конфигурация, управление в движение и наблюдение на всички точки за достъп и превключватели, свързани към мрежата.

"Nuclias Connect адресира две ключови нужди на пазара – простотата, от която се нуждаят риселърите, за да предоставят решенията, изисквани от техните клиенти, като в същото време предлага съвременната функционалност, очаквана от доставчиците на управлявани услуги в предоставянето на отдалечено управление на мрежата. Благодарение на Nuclias Connect те може да доставят нови услуги на своите клиенти при минимални разходи, избягвайки посещенията на място", коментира Кевин Уен, президент на D-Link Europe.

Софтуерът за управление Nuclias Connect е безплатен за сваляне и е наличен на сайта на D-Link. Доставчиците на управлявани услуги, малките и средните предприятия и големите компании могат да инсталират платформата за управление Nuclias Connect локално или в частния облак, използвайки опростения процес за инсталация на D-Link.

Точката за достъп Nuclias Wireless AC2600 Wave 2 Access Point се характеризира с най-новата технология 802.11ac Wave 2 с MU-MIMO и доставя надеждна, високоскоростна производителност на компании с нарастваща мрежа от свързани устройства. С цел да осигури Wi-Fi сигурност от висок клас, подходяща за големи предприятия, точката за достъп включва най-новата WPA3 автентикация и SSL криптиране.

Превключвателите DBS-2000 Series Nuclias Cloud-Managed Switches са проектирани да поддържат свързаност в компании, които разгръщат и управляват обширна кабелна мрежова инфраструктура. Разполагайки с пълен набор от L2 функционалност и характеристики за сигурност, администраторите могат да конфигурират външни RADIUS сървъри и да създават IP- MAC-базирани списъци за контрол на достъпа с цел автентикация и оторизация на клиентите, както и за създаване на защитена и надеждна мрежова среда.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X