Центрове За Данни

Nvidia и VMware със съвместна услуга за виртуализирани графични процесори

Иван Гайдаров

В понеделник, Nvidia и VMware обявиха нов съвместен софтуерен продукт, който позволява на клиентите да виртуализират графични процесори, както на локални системи, така и като част от VMware Cloud в AWS. Компаниите казват, че това е първата хибридна облачна услуга, която позволява на компаниите да използват графични процесори за ускоряване на AI, машинно и дълбочинно обучение.

"В съвременните центрове за данни организациите ще използват графични процесори за захранване на AI, дълбочинно обучение и анализи", коментира пред репортери Джон Фанели, вицепрезидент по управление на продукти за Nvidia, и добавя: "Поради мащаба на тези видове натоварвания, те ще извършват част от обработката на място, друга част в облака при непрекъсната връзка между двата процеса".

Новата оферта на двете компании започва с продукт за корпоративните центрове за данни – софтуера на Nvidia Virtual Compute Server (vComputeServer). Той е оптимизиран за vSphere на VMware и ще бъде доставян от всички производители, включително Cisco, Dell, HPE, Lenovo и Supermicro.

"Вече можем да внесем AI в центъра за данни по начин, който позволява на ИТ администраторите да проектират своите центрове за данни във виртуализирана среда", казва Фанели.

VComputeServer беше представен на конференцията VMWorld в Сан Франциско, на която присъстваха много организации, които наемат все повече анализатори на данни, за да получат повече стойност от собствената си информация. Те може би вече използват Rapids на Nvidia, набор от библиотеки за обработка на данни и машинно обучение, който дава възможност за ускоряване на графичния процесор за работните процеси в областта на научните данни, предположи тогава Фанели.

vComputeServer осигурява поддръжка за Rapids. Освен това, той поддържа споделяне на GPU, както и използване на GPU от един потребител за по-големи задачи.

Междувременно VMware планира да интегрира vComputeServer във VMware Cloud на AWS, който управлява SDDC на VMware в облака на Amazon Web Services. VMware Cloud в AWS позволява на клиентите на компанията да стартират всяко приложение в публична, частна или хибридна облачна среда.

"Можем да дадем възможност на нашите клиенти да предоставят богата аналитична информация и възможности за машинно обучение и анализ на данни, които обикновено са налични в облачна среда", обяснява Иван Опренчак, директор на маркетинга на продуктите за VMware,
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X