Центрове За Данни

AWS открива нов облачен регион в Хонконг

Иван Гайдаров

AWS откри нов облачен регион в Хонконг, състоящ се от три зони, в които ще бъде направено географски обособено разгръщане на центрове за данни.

От компанията обявиха, че новият облачен регион "дава възможност на клиентите на компанията да стартират приложения и да съхраняват тяхното съдържание в центрове за данни в Хонконг, докато се свързват с глобалната AWS мрежа".

Тази инициатива първоначално бе обявена през 2017 г., като откриването ѝ беше планирано за 2018 г.

Китайската експанзия

Новото звено е осмото за AWS в Азиатско-Тихоокеанския регион и континентален Китай заедно с Пекин, Мумбай, Нинся, Сеул, Сингапур, Сидни и Токио.

В момента AWS има 64 зони за достъпност в целия свят, като планира създаването на още 12 в общо четири региона - Бахрейн, Кейптаун, Джакарта и Милано.

Китайското законодателство изисква данните на гражданите на страната да се съхраняват в границите й. Затова за да предлагат облачни услуги, чуждестранните облачни доставчици трябва да си партнират с местен партньор, който всъщност да притежава използваните центрове за данни. Като специална административна зона обаче, Хонконг не спазва тези закони за суверенитет на данните.

Никълъс Ян, JP, секретар по иновациите и технологиите на правителството на специалния административен район в Хонконг, коментира: "Данните се превърнаха в нова валута на дигиталната икономика и мотор за иновациите. Този инфраструктурен регион е неразделен компонент за насърчаване на технологичния напредък, като позволява по-големи иновации и допълнително улеснява нашата дигитална трансформация. "
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X