Центрове За Данни

Dahua Technology пусна професионален мултифункционален софтуер за мониторинг и запис DSS Pro VMS

Владимир Владков

DSS Pro е професионален софтуер за мониторинг и запис, базиран на Windows VMS (Video Management System), използвайки усъвършенстван модулен дизайн с архитектура на клиентски сървър (C/S). DSS Pro е гъвкав, мащабируем, надежден и мощен централизиран софтуер за управление.Той позволява гъвкавото внедряване на няколко модула, за да отговори на нуждите на различните клиенти, обясняват от RAK, сертифициран партньор на Dahua Technology за България.

Windows базираната VMS система DSS Pro на Dahua

Функционалностите на иновативната система на Dahua включват:

  • Улеснен достъп. Пакетът от клиентски приложения включва DSS Control Client, DSS Web Client и DSS Mobile, като помагат на потребителите да получат моментален 24-часов достъп до видеонаблюдението. Потребителите могат да изберат интерфейса за разглеждане на кадрите, който е най-удобен за тях. DSS Control Client предоставя мощен инструмент за ежедневни операции и управление на задачите за наблюдение. Поддържат се операционни системи Windows 7, Windows 8.1 и Windows 10. Декодирането с помощта на графичен процесор и поддръжката на няколко екрана позволява едновременното показване на няколко типа съдържание. Уеб клиентът DSS Web Client предлага по-удобен достъп от всеки интернет браузър за персонален компютър, докато DSS Mobile (за iOS 8.0 или по-нова и Android 4.0 или по-нова) позволява на потребителите да виждат на мобилното си устройство видео от до 4 камери едновременно. Приложението поддържа и отдалечено възпроизвеждане на записаните от камерите кадри, като потребителят посочва от кои камери иска да види записа. Освен това той може да управлява PTZ камерите отдалечено през смартфона си.


Dahua Technology пусна професионален мултифункционален софтуер за мониторинг и запис DSS Pro VMS

© Владимир Владков, Networkworld.bg

  • Отворен тип платформа, базирана на Onvif. Освен поддръжката на пълната гама продукти на Dahua, DSS Pro е проектирана така, че лесно да се интегрира с устройства на трети производители чрез стандарта ONVIF. Разработеният от компанията DSS SDK пакет за интеграция на външни VSS системи поддържа операционни системи Windows, iOS и Android.
  • Лесно разширение: Системата DSS Pro предлага лесно надграждане чрез разпределени хардуерни допълнения, лесно надграждане на функционалността чрез „добавени модули“, както и лесно увеличаване на капацитета чрез абонамента за лицензи. DSS Pro интегрира и алармена система, POS приложения, система за лицево разпознаване и ITC за специални приложения за сигурност.
  • Висока надеждност. DSS Pro поддържа замяна на дефектирали модули в работен режим, което гарантира надеждната работа на критичните за даден потребител приложения. Когато бъде засечено необичайно поведение, услугата автоматично ще рестартира сървъра, за да се осигури стабилността й.
  • Качество на обслужването. За да оптимизира потребителското изживяване, Dahua предлага качествени следпродажбени услуги, предлагани от партньори като RAK. Тези услуги включват програмата Dahua Software Upgrade Program (SUP), която предоставя на потребителите достъп до най-новия софтуер на производителя. Планът Dahua Software Support Plan (SSP) предлага безплатна техническа поддръжка, а услугата Custom Development осигурява персонализирани за дадения потребител решения, които се контролират от професионалистите на Dahua, за да се гарантират качеството и безотказната им работа.
  • Сценарии за нови приложения. Освен основни приложения като система за управление на видеоохранителни системи (CCTV), DSS Pro може да се използва и в редица вертикални индустрии като търговски вериги, банки, транспорт и логистика, както и за интелигентен град чрез употребата на добавени модули, допълват от RAK. Това са самостоятелни софтуерни компоненти, които се инсталират върху съществуващите системи за видеонаблюдение DSS, чрез които потребителите получават многобройни нови мощни функционалности.
  • Бизнес анализи. Освен мощните възможности за видеонаблюдение, DSS предоставя и усъвършенствани функции за бизнес анализи. Интелигентният анализ помага на управителите на магазини, складове и други обекти да подобрят удовлетвореността на потребителите, предоставяйки им защитена среда за пазаруване, както и по-добро планиране на подреждането съобразно маршрута на купувачите, така че бизнесът на магазина да расте. Бизнес анализите включват продажби, транзакции на клиент, KPI параметри, поръчки и др. Поддържа се и функция за преброяване на купувачите, както и статистика за транзакциите – цени на стоките, ръст на продажбите и на поръчките, годишно сравнение и др.
  • Разпознаване на регистрационни номера. Модулът LPR разполага с автоматично разпознаване на регистрационните номера на колите (ANPR), заснемане на целия автомобил, управление на списъка с превозни средства и други. Модулът поддържа широк набор от приложения в областта на управлението на паркирането и на трафика, които могат да се използват и в много други бизнес сценарии, коментират от RAK.
  • Лицево разпознаване. Тази функция осигурява допълнителни ползи за разнообразни приложения като следене на входовете и изходите на железопътни гари, метростанции, летищни терминали, търговски центрове, пристанища, училища, фабрики и офиси.


Dahua Technology пусна професионален мултифункционален софтуер за мониторинг и запис DSS Pro VMS

© Владимир Владков, Networkworld.bg

Една система поддържа до 500 устройства и до 2000 канала, а цялата разпределена система, използваща до 20 сървъра, може да обслужва до 5000 устройства и до 20 000 канала. От тях ONVIF устройствата са до 500 с до 2000 канала, а POS терминалите – до 2000. „Dahua DSS Pro е идеалното решение, което е лесно за използване, персонализирано и централизирано за управление на видеосистеми, допълнено с висококачествени следпродажбени услуги”, коментират от RAK. Системата DSS Pro отговаря и на мисията на компанията за създаване на по-безопасно общество и по-интелигентен начин на живот.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X