Цифрова Телевизия

Решение на SES синхронизира сателитно и интернет излъчване на живо

Владимир Владков

Ново технологично решение на SES помага на ТВ дистрибуторите и продуцентите да решат проблема с разминаването на сигнала от екран на екран, което е важен проблем при живото излъчване чрез сателитно приемане и IP телевизия. ОТТ решението на SES ще бъде демонстрирано на технологичното изложение IBC2019 в Амстердам. Новата технология е наречена "сателитно-ОТТ синхронизация". Тя позволява на дистрибуторите на телевизионно съдържание да доставят консистентно изживяване на различни екрани или дори на множество екрани едновременно, като премахва проблема със забавянето на сигнала.
"Дори само няколко секунди забавяне на сигнала между различните екрани може да развали перфектното изживяване от прякото излъчване, а този проблем стои от доста време, обясняват от базирана в Люксембург компания SES. - Технологичното ни решение отстранява този проблем, като гарантира на зрителите невероятно изживяване", добавят оттам.

Решението за сателитно-ОТТ синхронизация взема изходния сигнал по пътя към сателита и го разпределя в тандем с IP излъчване и сателит. В сигнала се влага информация за синхронизация между двата потока от информация и настройки според IP излъчването. Така сигналът се излъчва на всички OTT и сателитни платформи в един и същи момент. Технологията премахва няколко секунди разлика между излъчването на традиционния сателитен ТВ сигнал и други по-бързи OTT технологии.

"Днес дистрибуторите работят да предпазят и разширят бизнеса като доставят най-доброто възможно изживяване, свързано с живото предаване, особено на големи спортни събития. Когато феновете гледат мач на ОТТ и чуят викове от бара в съседство, преди да са видели гола, разочарованието е жестоко, обяснява Фердинанд Кайзер, главен изпълнителен директор на SES Video. - SES е хибриден видео дистрибутор и ние можем да променяме сигнала от изходната точка и за сателит, и за ОТТ услуга. Това позволява на дистрибуторите на ТВ съдържание да предложат уникална синхронизация и ново уникално преживяване на крайните потребители", добавя той.

Компанията SES разпространява над 8200 канала чрез сателити, а общият брой на клиентите е над 355 милиона телевизионни домакинства (или 1 милиард души, по изчисления на SES). Неотдавна SES и дъщерното му дружество за видео услуги MX1 се обедини със SES Video, като в резултат днес компанията управлява над 525 канала и доставя повече от 8 400 часа онлайн поточно видео, включително над 620 часа премиум спорт и събития на живо всеки ден. Излизането на пазара с унифицирано решение за видео инфраструктура и услуги означава, че SES ще ускори внедряването на хибридни линейни и нелинейни услуги за доставка на съдържание.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X