Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

6,7% ръст на приходите за първото тримесечие отчете Мтел

Операторът разчита все повече на широколентовите услуги и ТВ услугите.
2563 прочитания, 1

Владимир Владков

6,7% годишен ръст на приходите до 103,5 млн. евро за първото тримесечие на 2017 г. отчете Мтел, показва финансовият доклад на Telekom Austria Group (TAG), част от която е българският оператор. Увеличението обаче се дължи почти изцяло на по-големите приходи от продажба на оборудване (85% скок на приходите от смартфони, таблети и други мобилни устройства), докато постъпленията от услуги са останали почти на същото ниво – около 87,8 млн. евро (0,9% спад), пише в доклада на TAG. Капиталовите инвестиции за периода януари – март 2017 г. са нараснали с 10,3% на сто до 14,7 млн. евро спрямо същия период на 2016 г.

Общите разходи на телекома са скочили с 18,7% на годишна база, което се дължи основно на по-високи цени на оборудването като част от мерките за задържане на потребителите, както и по-големите разходи за работната сила, дължащо се пак на усилията за повече продажби. В резултат печалбата преди данъци и амортизации EB ITDA е намаляла с 16 на сто до 28,2 млн. евро.

Конкурентната среда у нас остава сериозно предизвикателство, особено в бизнес сегмента, посочват авторите на доклада. За да се справи с ценовия натиск Мтел продължава да се фокусира върху управлението на добавената стойност и...

Пълен текст: Computerworld.bg
(25.04.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"6,7% ръст на приходите за първото тримесечие отчете Мтел"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване