Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Световният пазар на телеком услуги ще достигне $1,3 трилиона до 2021 г

MarketLine прогнозира средногодишен темп на расте от 2,2% до 2021 г.
892 прочитания, 0

Глобалният пазар на телекомуникационни услуги регистрира спад през последните години, като за периода между 2012 г. и 2016 г. той е средно с 3,4%, достигайки общ обем от $1,2 трилиона, според данни на анализаторската компания MarketLine.

Докладът на компанията показва значителен срив на телеком пазара в Европа и продължаващо свиване в Азиатско-Тихоокеанския регион. Лекият ръст в САЩ не е достатъчен, за да компенсира намалените приходи в останалите региони, обясняват от MarketLine.

“Ценовият натиск става все по-важен фактор при телекомуникационните услуги, обяснява Николас Уайът, анализатор от MarketLine. - Мобилният 4G интернет вече е стандарт на много пазари, особено в развитите страни, така че много операторите се стремят да се отличат от конкуренцията предимно с по-евтини оферти. Това свали ценовите нива и се отрази негативно на пазара на телеком услуги, които достигнаха сериозна степен на насищане в много страни.“

Прочетете още: Интелигентен оперативен център на Huawei управлява умния град

Безжичният сегмент остава най-привлекателният и през 2016 г., като общите приходи в света са достигнали $775 млрд., или 64,9% от целия пазар, което означава, че справянето на този тип услуги е ключово за финансовото здраве на операторите.

Пълен текст: Computerworld.bg
(06.04.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Световният пазар на телеком услуги ще достигне $1,3 трилиона до 2021 г"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване