Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Проучване показва, че част от водоустройчивите смартфони не са точно такива

Устройствата са били държани на дълбочина един метър в продължение на 30 мин. и далеч не всички са преминали идеално това изпитание.
2581 прочитания, 0

Проучване показва, че част от водоустройчивите смартфони не са точно такива

Международната организация за проучване и тестване на на потребителски продукти ICRT (International Consumer Research and Testing) и руската неправителствена организация Роскачество проведоха мащабно изследване на пазара на смартфони. На изпитание са били подложени устройства на известни марки, продавани като водоустойчиви. Те са били потапяни за 30 минути във вода на дълбочина един метър.

Идеален резултат са показали 11 от 35 тестванисмартфони: LG G6, Samsung Galaxy A3 (2017), Samsung Galaxy A7 (2017), Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Sony Xperia M5, Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia Z3+ и Sony Xperia Z5 Premium.

Прочетете още: Калъф може да превърне вашия телефон в модулно устройство

Две устройства са изостанали с половин точка и са получили по 5 от максимум 5,5 възможни. За възстановяване коректната работа на HTC U11 се е наложило устройството да бъде подсушено с кърпа, а звукът на Samsung Galaxy A5 (2017) е останал леко приглушен. Не са отчетени други проблеми.

20 смартфона са получили по 4 точки, сред които са Apple iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. При тях е било отчетено по-сериозно намаляване на качеството на звука от говорителя. При подсушаване проблемите са изчезнали.

Също така с по 4 точки са били оценени моделите: CAT S60,...

Пълен текст: PCWorld.bg
(07.03.2018)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Проучване показва, че част от водоустройчивите смартфони не са точно такива"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване