Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Apple ще елиминира прореза в екрана в наследниците на iPhone X?

Това ще стане възможно благодарение на нови технологии, позволяващи скриването зад екрана на компонентите, за които сега е необходим прорез.
968 прочитания, 0

Всички тези компоненти трябва да бъдат скрити.

Изрязаните дисплеи тъкмо започнаха да стават модерни... Компанията, отговорна за създаването на тази тенденция, обаче може би не възнамерява да я поддържа особено дълго. Според слухове смартфоните Apple, които ще видят бял свят през 2019 г., няма да бъдет с изрязани екрани. Говори се, че се водят преговори с доставчици на компоненти, които трябва да позволят поместването на съответните сензори зад екрана, без това да окаже влияние върху тяхната функционалност.

Всъщност, ясно е, че така коментираният прорез в дисплея на iPhone X е компромисно решение. Apple създаде за флагмана си система за разпознаване на лица, чиито хардуер няма как да бъде скрит в устройство с толкова минимални рамки. В крайна сметка става дума за загуба на ценна екранна площ...

Прочетете още: MWC 2018: 11 смартфона с дизайн като на iPhone X

Уверени сме, че в бъдеще производителите ще намерят начини да скрият всички сензори и камери зад екрана. Наскоро писахме за такъв патент на Samsung, който отваря възможността за екрани с почти 100-процентово покритие на предния панел на смартфона.

Обръщаме внимание, че според слуховете премахването на прореза (ако изобщо се случи) се очаква едва през 2019-та. През тази година компанията вероятно ще съхрани този елемент от дизайна, който вече се оказа изкопиран от много производители.

Според друг слух от края на...

Пълен текст: PCWorld.bg
(07.03.2018)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Apple ще елиминира прореза в екрана в наследниците на iPhone X?"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване