Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

MWC 2018: Изкуствен интелект за смартфоните от среден клас

10044 прочитания, 0

MWC 2018: Изкуствен интелект за смартфоните от среден клас

Qualcomm и MediaTek показаха нови процесори предназначени за устройства от средния ценови клас на Световния мобилен конгрес в Барселона. И двете компании акцентират върху изкуствения интелект (ИИ).

Qualcomm използва изложението, за да разкрие първи данни около серията процесори Snapdragon700. Според компанията новият хардуер ще позволява двойно по-бързо разпознаване на глас спрямо Snapdragon 660. При това той ще е с 30 на сто по-енергоефективен.

Прочетете още: Qualcomm показа макет на своя референтен 5G смартфон

В чипсетите ще се използват изчислителни ядра Kryo, както и други технологии на Qualcomm, като например Spectra, за обработка на изображения, и векторният чип Hexagon.

Струва си също така да се отбележи поддъжката на технологията за бързо зареждане Quick Charge 4.0+, чрез която батерия с капацитет 2750 mAh може да бъде заредена до 50% за 15 минути.

MWC 2018: Изкуствен интелект за смартфоните от среден клас

MediaTek пък заговориха за своя 12-нанометров процесор Helio P60. Една от особеностите в него е поддръжката на системата NeuroPilot, предназначена за решаване на задачи, свързани с ИИ. До сега такива функции се срещаха в продукти от по-горен клас, като Kirin 970.

Китайците разкриват малко повече данни за своя продукт. Той ще съдържа четири ARM Cortex-A73 и още толкова Cortex-A53 ядра, като всичките ще могат да...

Пълен текст: PCWorld.bg
(28.02.2018)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"MWC 2018: Изкуствен интелект за смартфоните от среден клас"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване