Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Игри за Android ни “подслушват” през микрофона на смартфоните

В Google Play са идентифицирани повече от 250 игри, в които е вграден софтуер за наблюдение на телевизионните навици на потребителите
6361 прочитания, 0

Оказва се, че някои игри за смартфон работят като шпионски софтуер, като използват микрофона на устройствата. Но вместо да “подслушват” какво си говорите с приятели, те се ослушват, за да разберат какво гледате на вашия смартфон.

Това, разбира се, не е новина, защото тази функция на някои приложения е известна отдавна – те искат достъп до микрофона, за да разберат какви филми и клипове гледате, на кои реклами обръщате внимание и т.н. Доклад, публикуван в New York Times през миналата седмица, обаче показва, че тази практика може да се окаже много по-разпространена и потайна, отколкото потребителите биха искали.

 

1

 

В доклада се посочва, че в Google Play са идентифицирани повече от 250 игри, в които е вграден софтуер за наблюдение на телевизионните навици на потребителите, създаден от компанията Alphonso. Притеснителен факт е, че приложенията, които включват този софтуер, не обясняват ясно това на потребителите и в повечето случаи крият информацията в раздела “Прочети повече".

New York Times припомня, че...

Пълен текст: PCWorld.bg
(03.01.2018)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Игри за Android ни “подслушват” през микрофона на смартфоните"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване