Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Източва ли OnePlus идентификационни данни от потребителите?

Софтуерен инженер обвини компанията, че събира IMEI номера, MAC адреси, имена на мобилни мрежи и префикси на IMSI
5462 прочитания, 0

Аналитичните данни са важни за всеки софтуер. Те могат да помогнат на разработчиците да разберат какви функции използват хората, кои бъгове трябва да бъдат оправени и къде е целевият пазар. Но събирането им трябва да се прави по строго регламентиран начин. Оказва се, че компанията OnePlus събира огромни количества аналитични данни от собствениците на телефони. Събраните данни включват IMEI номера, MAC адреси, имена на мобилни мрежи и префикси на IMSI, серийни номера и др.

1

Кристофър Мур, софтуерен инженер, направи публикация в своя личен блог, показвайки своите открития. По време на Hack Challenge Мур започнал да пренасочва интернет трафика от своя OnePlus 2, използвайки OWASP ZAP. Този процес по същество му позволява да види целия входящ и изходящ интернет трафик от телефона си. Сред обичайната мрежова дейност, той забеляза голям брой заявки от open.oneplus.net.

Чрез по-задълбочена проверка той намира името на домейн, който е инстанция на Amazon AWS, собственост на OnePlus. По този начин Мур вижда, че телефонът му често изпраща данни на сървъра open.oneplus.net през HTTPS, успява да декриптира данните, използвайки ключа за удостоверяване на телефона, и разкрива, че неговата...

Пълен текст: PCWorld.bg
(11.10.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Източва ли OnePlus идентификационни данни от потребителите?"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване