Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

До 2020 г. 50% от телевизията ще бъде гледана на мобилни устройства

Видеото по заявка и виртуалната реалност привличат все повече потребители, сочи годишният доклад на на Ericsson “ConsumerLab TV and Media”
917 прочитания, 0

До 2020 г. 50% от гледането на телевизия ще минава през мобилни устройства, като половината от тях ще бъдат смартфони. До три години гледането на линейна телевизия почти ще се изравни с това на видео по заявка (VOD). До 2020 г. един от трима потребители ще използва виртуална реалност. Това са основните изводи от осмото издание на годишния доклад на Ericsson “ConsumerLab TV and Media”, базиран на интервюта с приблизително 20 000 потребители от 13 държави. Проучването е представително за над 1 милиард души и разглежда в детайли ръста в гледането на телевизия и видео, както и промените в начина на гледане на съдържание от потребителите.

1


Въз основа на мащабните си медийни проучвания, проведени в рамките на 8 години, Ericsson ConsumerLab прогнозира, че нарастването на услугите за гледане на видео по заявка (VOD) ще продължи до 2020 г., като се очаква те да достигнат почти половината от общия брой гледания. Към днешна дата близо 60% от зрителите предпочитат

Пълен текст: PCWorld.bg
(10.10.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"До 2020 г. 50% от телевизията ще бъде гледана на мобилни устройства"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване