Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Поверително от Viber: секретни чатове със самоунищожаващи се съобщения

Секретните чатове са част от допълнителните мерки за защита на поверителната информация в новата версия Viber 6.7. Заедно с тях идват възможности за изключване на препращането на съобщения и за блокиране на скрийншотовете в чатовете.
1524 прочитания, 0

Защитата на конфиденциалната информация изглежда става важен приоритет сред разработчиците на мобилните месинджъри. Така след като миналата година създателите на Facebook Messenger въведоха секретни чатове с шифроване, подобна функция разширява възможностите и на Viber с новата версия 6.7 на приложението. Заедно с шифроване от край до край за текстовите съобщения и обажданията, тя би трябвало да подобри защитата на поверителните комуникации и да осигури допълнително ниво на контрол над кореспонденцията. Тази функция е съпроводена и с други защитни мерки - например разработчиците на Viber  са усложнили процеса на заснемане на скрийншоти в тези чатове, така че сега ако един от участниците се опита да направи снимка на кореспонденцията, то тази функция ще бъде или напълно недостъпна (както е в Android), или останалите събеседници ще получат съобщение за това направо в прозореца на чата (iOS).

Viber Secret Chats

Новата функция за секретни чатове във Viber ще бъде полезна в случаите, когато се налага да се вземат допълнителни мерки за безопасност освен шифроването. Тези чатове дават възможност за настройване на таймер за самоунищожение на всички съобщения, отправяни в...

Пълен текст: PCWorld.bg
(13.03.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Поверително от Viber: секретни чатове със самоунищожаващи се съобщения"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване