Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Telekom Srbija е една от вероятните цели на A1 Telekom Austria

Австрийската телеком група ще се опита да засили присъствието в страните от бивша Югославия.
4327 прочитания, 0

Сръбският исторически оператор Telekom Srbija продължава да е примамлива цел за A1 Telekom Austria Group (A1 TAG), като инвестиционните намерения на компанията включват още Хърватска и други страни от бивша Югославия. Това е заявил на среща с журналисти във Виена Алехандро Платер, CEO на А1 TAG, цитиран от сръбското издание Вечернье новости. Преди дни той обяви пред агенция Reuters, ще бюджетът за придобивания в Централна и Източна Европа е над 1 млрд. евро. Той е обяснил, че международната експанзия е най-добрият начин за създаване на работни места в Австрия – относително малък пазар, на който компанията не може да постигне мащаба, който й е нужен, за да се конкурира успешно с другите телеком групи в Европа. Конкурираме се с T-Mobile и 3 (Hutchison Drei Austria), и двете компании са големи, заяви Платер.

Telekom Srbija работи на 3 регионални пазара – Сърбия, Република Сръбска и Черна гора, като чистата й печалба от тези три дружества е общо 14,95 млрд. динара (около 126 млн. евро) за финансовата 2016 г. Общият брой на служителите е над 12 400. 

Прочетете още: Telekom Austria планира да похарчи €1 млрд. за придобивания

Същевременно чешката група PPF Group купи от Telenor Group оператори в 4 страни от региона, включително в Сърбия и Черна гора.

Преди 7 години, през 2011 г., австрийската група се опита да купи 51% от...

Пълен текст: Computerworld.bg
(11.04.2018)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Telekom Srbija е една от вероятните цели на A1 Telekom Austria"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване