Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Оптичната мрежа на Vivacom вече покрива Русе и Велико Търново

Оптиката на оператора вече обхваща близо 1,15 млн. домакинства
2187 прочитания, 0

Vivacom разшири обхвата на оптичната си мрежа с още два големи града – Русе и Велико Търново. По този начин компанията може да предостави широколентови услуги, включително цифрова телевизия и високоскоростен интернет, на близо 1 милион и 150 хиляди домакинства в цялата страна.

Според последния финансов доклад на оператора (за трето тримесечие на 2017 г.), общо 434 хиляди потребители използват фиксирания интернет на компанията към 30 септември 2017 г., но в тях се включват и ADSL абонатите. При клиентите на платената телевизия, която Vivacom предоставя и през оптичната мрежа като IPTV услуга, и чрез сателитен достъп (DTH), броят на абонираните домакинства е 434 000, като 44,6% от тях използват IP телевизия (или около 194,6 хиляди) в края на периода. Това означава, че съотношението на покрити с оптична връзка домакинства и абонати на съответната мрежа е около 6 към 1 (възможно е компанията да е добавила нови абонати през последните 3 месеца на 2017 г.), което сравнително добър показател за инвестираните в инфраструктурата средства.

Прочетете още: 1,8% годишен ръст на приходите постигна Vivacom за деветмесечието

От Vivacom обясняват интереса към своята интерактивна телевизия с възможността потребителите да управляват гледането на телевизионни програми подобно на записано видео. „77% от клиентите...

Пълен текст: Computerworld.bg
(07.02.2018)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Оптичната мрежа на Vivacom вече покрива Русе и Велико Търново"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване