Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

1,8% годишен ръст на приходите постигна Vivacom за деветмесечието

Печалбата EBITDA нараства със същия темп, като фиксираният бизнес се развива по-бързо за периода януари - септември 2017 г.
2264 прочитания, 0

Владимир Владков

Малко над 662 милиона лева са приходите на Vivacom от всички видове дейности, включително от поделението НУРСТ, за периода януари – септември 2017 г., което означава увеличение с 1,8 на сто спрямо същия период на м.г. Същевременно компанията остава операторът с най-голям оборот на българския пазар, след като излязоха финансовите доклади за другите два големи телекома – Мтел (319 млн. евро, или около 624 млн. лв. за периода според междинния доклад на TAG) и на Теленор България (498 млн. лв.).

Атанас Добрев, СЕО на Vivacom, представя новата LoRa базирана мрежа на оператора в София

Прочетете още: Vivacom и Nokia изградиха LoRa базирана Iot мрежа в София

Фиксираният принос

Интересното е, че фиксираният бизнес на компанията се развива значително по-бързо, като годишният ръст на приходите от фиксирани интернет и телевизия е почти 5 на сто до почти 262 млн. лева. Това вероятно се дължи на свързването на все повече потребители към оптичната мрежа на телекома, която покрива над 1,1 милиона домакинства в страната и успява да предложи гигабитови скорости към клиента. С около 464 хиляди интернет абонати, операторът държи 26% пазарен дял в този доста конкурентен сегмент, в който работят и голям брой малки доставчици с квартални „LAN” мрежи.

При...

Пълен текст: Computerworld.bg
(14.11.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"1,8% годишен ръст на приходите постигна Vivacom за деветмесечието"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване