Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Българска фирма изгради 42 наземни станции за по-прецизна навигация

1Yocto, проект на Mapex, е наземна мрежа за прецизна сателитна навигация и използва технологията кинематика в реално време (RTK).
3263 прочитания, 0

България сертифицира наземна мрежа за прецизна сателитна навигация в реално време. Системата от 42 станции на територията на страната е изградена от българската компания 1Yocto. Тя подобрява точността на всички използвани в страната глобални навигационни системи - GPS, GLONASS, GALILEO. 1Yocto осигурява прецизно позициониране и навигация чрез използване на мобилно устройство, което получава корекции в координатите си в реално време от базова станция на компанията.

Използваната от системата технология RTK може във всеки момент да прецизира местоположение с отклонение от максимум 5 см, докато широко използваните дигитални карти и навигационни системи допускат отклонение до 15 метра. Допълнителното прецизиране на географски координати е приложимо в областта на геодезията, строителството, добива на полезни изкопаеми и модерното селско стопанство.

Българска система подобрява прецизността на сателитните навигации на територията на страната

Прочетете още: С единен геопортал кадастралната агенция предоставя е-услуги

1Yocto e проект на българска ГИС компания Mapex. „1Yocto е поредното ни начинание, с което доказваме голямата зависимост на обществени услуги и бизнес от геоинформационните технологии. В много области на обществения живот и особено в земеделието, точната геолокация е директно свързана с успеха и намаляване на...

Пълен текст: Computerworld.bg
(30.10.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Българска фирма изгради 42 наземни станции за по-прецизна навигация"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване