Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Теленор България пак отчете ръст на приходите

2549 прочитания, 0

Тенденцията за ръст на общите приходи на "Теленор България" се запазва и през третото тримесечие на 2017 г., но броят на клиенти е намалял с 9% спрямо същия период миналата година, показват финансовите резултати на компанията, публикувани в сряда, 25 октомври.

През последните месеци свиването на пазара на предплатени мобилни услуги се оказва едно от основните предизвикателства пред мобилния оператор. Това води не само до намаляване броя на клиентите, но и до спад от 1% на приходите от трафик и абонаментни такси.

Прочетете още: Теленор България с лек ръст на приходите и печалбата EBIDTA

Това намаление компанията успява да компенсира с по-големи постъпления от продажбата на устройства. Общите приходите на "Теленор България" за периода от юли до септември 2017 г. са нараснали с 2%, достигайки до 175 млн. лв. Освен това се наблюдава  увеличение на средният месечен приход от един абонат (ARPU) от 13,20 лв. за третото тримесчиер на 2016 г. на 14 лв. за същия период на 2017 г.

Несъмнено влезлият в сила през юни Регламент за изпълнение (ЕС) 2016/2286, свързан с роуминг таксите в ЕС, има негативно влияние върху печалбата на компанията и понижаването на оперативните...

Пълен текст: Computerworld.bg
(25.10.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Теленор България пак отчете ръст на приходите"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване