Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

GTT приключи придобиването на Interoute

1559 прочитания, 0

Глобалният доставчик на облачни комуникации GTT Communications обяви, че е приключил придобиването на оператора Interoute, който притежава и оперира една от най-големите независими оптични мрежи в Европа, включително в България. Оптичната мрежа на Interoute e дължина над 72 000 км, компанията има 15 центрове за данни и 17 виртуални ЦОД, както и 33 колокационни обекта. У нас Interoute разполага с над 750 служители, които работят по редица международни проекти.

Cдeлĸaтa e нa cтoйнocт 1,9 милиapдa eвpo и щe бъдe плaтeнa ĸeш, cъoбщиxa oт GТТ.

Част от оптичната мрежа на Interoute в Югоизточна Европа

Прочетете още: 32 студенти от ТУ – София са обучени от Interoute

„Придобиването на Interoute представлява важна крачка в стратегията ни да свързваме хората по целия свят и да предоставяме всяко приложение от облака, зави Рик Калдър, президент и главен изпълнителен директор на GTT. - Разширявайки покритието на мрежата си и добавяйки отлични продукти, ще подсилим позицията ни на глобален лидер в облачните комуникации.“

Чрез сливането с Interoute GTT ще придобие и огромна база от мултинационални клиенти, равномерно разпределени както в географско отношение, така и по отношение на вертикалните бизнес сегменти. Сделката ще подсили позициите на GTT в областта на софтуерни дефинираните глобални мрежи (SD-WAN), допълват от компанията.

Очаква се интеграцията на екипите и на услугите да бъде осъществена в рамките на 3 до 4 тримесечия.

(05.06.2018)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"GTT приключи придобиването на Interoute"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване