Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

620 млрд. долара е пазарният потенциал на 5G

Networkworld България - брой 1, 2018 г. / Телеком мрежи
Доставчиците на телекомуникационни услуги могат да вдигат с още 36% планираните приходи чрез нови 5G базирани услуги.
1524 прочитания, 2

Фокусът на мобилната индустрия (телекоми и доставчици на оборудване и услуги) върху 5G вече се измества в посока ключове елемент от стратегическото им развитие. В най-новия си доклад за 5G-IoT, представен от Ericsson на Световния мобилен конгрес, компанията очерта пътна карта за операторите, чрез която те биха отключили потенциала на технологията за повече приходи от дигитализацията на индустрията, поддържана и от 5G свързаността.

В анализа на компанията се посочват в детайли начините, по които операторите могат да увеличат днешните си приходи с поне 36%, обръщайки сериозно внимание на нуждите на 10 ключови сектора. За целта специалистите на Ericsson са анализирали повече от 400 реализации на индустриална дигитализация в 10 вертикални пазарни сегмента. От тях са идентифицирани над 200 полезни примера, при които 5G би играла съществена роля.

Това не е първият доклад на Ericsson на тема „бизнес ползи от 5G”. В предишния доклад „Бизнес потенциала на 5G“ бе посочено, че операторите могат да добавят към прогонозираните за 2026 г. общи приходи в размер на 1,7 трилиона долара още 204 до 619 млрд. долара (или 12% до 36% повече). Тази „добавена стойност“ би се реализирала, ако те се насочат към цифровата трансформация на други индустриални сектори като автомобилостроенето и машиностроенето, в които да внедрят технологиите 5G-IoT.

В по-новия си доклад Ericsson разширява списъка с потенциални „ценни клиенти“ до 10 индустрии, включително енергетика и комунални услуги, промишленост, обществена безопасност, здравеопазване, обществен транспорт, медийна и развлекателна индустрия, автомобилна промишленост, финансови услуги, земеделие и търговия. В над 200 от анализираните случаи на цифрова трансформация 5G ще играе жизненоважна роля, твърдят от компанията. За по-голямо удобство те са групирани в клъстери, като са описани възможностите за вдигане на приходите и начините за преодоляване на предизвикателствата пред внедряването на все още развиващата се технология.

На тази база Ericsson е създала подробно ръководство за операторите как да се справят с редица предизвикателства, подчертавайки как да бъдат разгърнати сценариите за внедряване на технологията, така че индустриалните потребители да се възползват от пълния потенциал на цифровизацията.


Пазарен потенциал за $620 млрд.

Приходите от дигитализацията за ИКТ индустрията ще растат с 13,6% годишно за периода от 2016 до 2026 г., докато приходите на операторите от днешните им услуги ще растат едва с 1,5% на година. Тъй като 5G свързаността ще става все по-важна за всички видове индустрии, тя създава и по-широки бизнес перспективи за операторите. От цялата добавена стойност, асоциирана с 5G, през 2026 г., до 47% може да бъде доставена от оператори. Ericsson е идентифицирала в 9 клъстера около 90 на сто от „адресируемия“ бизнес потенциал на технологията. От тях най-големият клъстер е автоматизацията на процесите в реално време, който може да осигури до 101 млрд. долара през 2026 г. Големи шансове за успех имат и усъвършенстваните видео услуги, чийто потенциал за допълнителни приходи се оценява на 96 млрд. долара.

Тестовете за различните сценарии за използване на 5G започват още пред тази 2018 г., като дейностите в тази насока бързо ще набират повече играчи и партньори. Над 70% от компаниите, участващи в тези първи експерименти, планират да въведат технологията в реална експлоатация през 2021 г. В продуктивен режим най-вероятно ще влязат още през 2020 г. системите в енергетиката, промишлеността, обществения транспорт и финансовите услуги. Тези сектори ще предприемат по-бързи стъпки към 5G главно, за да се възползват от предимството на пионерите (73% от анкетираните), за да се позиционират като индустриален иноватор (54%), и/или да се възползват по-добре от предимствата на цифровата трансформация (53%).

Използването на клъстерен подход дава по-реално възможност за оценка от отделните бизнес сценарии, които се тестват днес. По този начин могат да се споделят инвестиции и да се заделят ресурси за таргетиране на по-голям пул от бъдещи приходи, твърдят от Ericsson. Най-големият клъстер от така очертаните 9 е автоматизацията в реално време, обещаващ потенциални приходи за телекомите в размер на 101 млрд. долара до 2026 г. Следващият най-доходоносен клъстер, поне като предварителен потенциал, са усъвършенстваните видеоуслуги, които могат да донесат на операторите до $96 млрд. Следва клъстера с приложения за мониторинг и проследяване ($73 млрд.) и свързаните автомобили (около $69 млрд. до 2026 г.)

Клъстери с най-голям потенциал за приходи за операторите (в млрд. долари)

Източник: Доклад на Ericsson, 2018 г.


Свързаните коли

Едно от ключовите предизвикателства пред този клъстер е осигуряването на достатъчно добро покритие с високоскоростен мобилен широколентов достъп. Освен това операторите трябва да развият нови търговски способности, за успеят да продават успешно на различни типове клиенти като производители на оригинално оборудване (OEM), на крайните потребители и на компаниите за обществен транспорт. Примерите за потенциална вертикална употреба включват свързани линейки, високоскоростен интернет във влаковете, системи за директна комуникация между самите превозни средства (V2V), системи за уведомяване на превозни средства за спешна помощ, както и за засичане на уязвими участници в движението (деца, възрастни пешеходци, колоездачи).

Пазарните стимули в този клъстер включват нарастващ пазар за споделяне на автомобили вместо покупка за лични нужди, нови правила за пътна безопасност като европейската директива за eCall, електрификация на вече движещите се превозни средства и появата на нови високотехнологични модели, „разрушаващи“ традиционния модел в автомобилната индустрия. Съществуват и редица пречки пред въвеждането на свързаните автомобили. Например ще са необходими нови модели за монетизиране. Потребителите са свикнали да плащат еднократно за колата си (или най-много на лизинг), докато свързаните автомобили и функции в тях вероятно ще са базирани на регулярен абонамент. Примери за това вече има и в България с работещата в София услуга Spark, като електромобите се заявяват и освобождават чрез мобилно приложение.

Глобалният пазарен потенциал на този клъстер се формира най-вече от обществената безопасност, общественият транспорт и автомобилната индустрия, като адресируемите приходи за 5G операторите се оценяват на $69 млрд. към 2026 г. С навлизането на 5G мрежите ще станат достъпни нови възможности за умно шофиране, включително автоматично общуване между самите превозни средства. След по-мащабното разгръщане на 5G мрежите ще се разширят и функционалностите, например „откриване на опасности отвъд видимата линия“, обогатени развлечения, например мултимедия с 8K резолюция, виртуална реалност и др.


Еволюция на автомобилния клъстер:

Чрез наличните в момента мрежи

Свързано шофиране: Статистики за шофьора в реално време; Персонализирани застрахователни услуги на база поведението на шофьора, Свързаност вътре в автомобила; Функции, подпомагащи шофирането; Предупреждения за пътни задръствания

По пътя към изграждане на 5G:

Смарт шофиране: Системи за комуникация между превозните средства; Свързани линейки; Висококоскоростен интернет; Полуавтономно шофиране; Засичане на уязвими участници в движението (напр. деца, колоездачи).

С помощта на завършени 5G мрежи

Цялостно изживяване: сензори, улавящи сигнали извън пряката видимост; Шофиране с автопилот; Модерни инфоразвлекателни услуги (4K, 8K поточно видео); Спомагателни услуги като виртуално присъствие.


Свързаните коли са налични от няколко години, но основно те са представени в новите модели в луксозния сегмент. В момента шведският оператор Telia е стартирал проекта Sense за свързване на колите, които вече са по улиците в градовете, като отваря цял нов цифров свят за „несвързаните коли“, като допълва вгражданата мрежова свързаност с пакет от подходящи услуги. „Важно е да се отбележи способността да се развиват услугите на базата на нуждите на потребителите и иновациите от партньорите в екосистемата“, обясняват от Ericsson. Един от първите партньори на Telia в проекта Sense – Folksam, е изчислил, че ако средната скорост на движение бъде намалена с 3 км/ч, всяка година могат да бъдат спасени 40 човешки живота в Швеция (където шофьорите са сред най-дисциплинираните). Умелото и разумно шофиране от гледна точка на застрахователните компании означава и екологосъобразно шофиране, като шофьорите биха могли да намалят изхвърляните въглеродни газове средно с 12%. Допълнително мониторингът и навременното връщане на обратна връзка ще намали броя на произшествията с 56%, а застрахователите ще намалят загубите си с до 20%. И всичко това може да бъде постигнато още преди въвеждането на 5G базирани услуги.

Услугите в пакета, предоставян от Telia, включва: Wi-Fi точки за достъп, предупреждения за нужда от сервизно обслужване, информация за паркиране, известия за смяна на гумите, функции за еко-шофиране, лесна за използване пътна книжка (пътен лист), пътна помощ, застрахователни услуги, предупреждения за злоумишлени действия (напр. известие до смартфона, ако някой удари колата ви на паркинга). Известията от Telia Sense работят за всички коли, регистрирани в Швеция и използвани в Европа, но WiFi връзката работи само мрежите на Telia в Северна Европа и Прибалтика. Известията за паркирането се получават засега само в Стокхолм.


Съвети за кандидатите за 5G

5G е мощен технологичен инструмент, чрез който операторите могат да увеличат шансовете си за допълнителни приходи, коментират авторите на доклада. Телекомите могат да се насочат първо към индустриите, които са в активен процес на цифрова трансформация като промишлеността и автомобилите. За да бъдат успешни обаче, те трябва да имат конкурентни предложения за тази дигитализация, включително чрез внимателно обмислено и ценово ефективно разгръщане на голям брой сценарии за използване на 5G, както и избор на подходяща роля в екосистемата или веригата за доставки. Клъстерите, които носят по-малко рискове и предизвикателства, са мониторингът и проследяването, както и сензорите за сервизна поддръжка, до известна степен и свързаните коли. Най-голям потенциал за приходи обещава автоматизацията в реално време, но там има и твърде висока бариера за навлизане. „Остарелите бизнес модели и оперативни структури на телекомите трябва да се развият, за да оцелеят в света на 5G-IoT, предупреждават от Ericsson. - Подробно разписани IoT инициативи от реалния живот, описване на структурата на монетизация и на бизнес моделите ще покаже на операторите как те могат да бъдат доразвити и в 5G ерата.“

(05.04.2018)

КОМЕНТАРИ

 
  
13:36, 01 юни 2018 # 1
NO AVATAR
20180602 junda

celtics jerseys


polo ralph lauren


christian louboutin outlet


uggs outlet


nike shoes


polo ralph lauren


cleveland cavaliers jersey


mcm outlet


true religion jeans


michael kors outlet


hermes birkin


jimmy choo shoes


ralph lauren polo shirts


balmain jeans


alife clothing


coach outlet


world cup jerseys


jerseys from china


jeep shoes


kobe shoes


coach outlet


dc shoes


chopard jewelry


futbol baratas


polo ralph lauren


ray ban sunglasses


michael kors outlet


prada sunglasses


kobe 9


canada goose coats


canada goose outlet


fendi handbags


canada goose outlet


adidas nmd


nike shoes


cheap jordans


ray ban sunglasses


mulberry bags


gucci outlet


chrome hearts outlet


giuseppe zanotti outlet


adidas trainers


longchamp outlet


ferragamo outlet


uggs


tory burch outlet


nike outlet


michael kors outlet


canada goose outlet


michael kors outlet


michael kors outlet


canada goose outlet


palladium boots


le coq sportif shoes


pandora outlet


ferragamo outlet


visvim shoes


ugg outlet


michael kors handbags


air max 90


ugg boots


cheap football shirts


pistons jerseys


dsquared2 jeans


saucony shoes


warriors jerseys


burberry outlet


ray ban sunglasses


mulberry outlet


nike pegasus


coach outlet online


coach outlet


ugg outlets


nobis outlet


michael kors outlet


cheap mlb jerseys


coach outlet


birkenstock outlet


kate spade outlet


coach outlet


rockets jerseys


cazal sunglasses


ugg outlet


air jordan 3


manchester united jersey


ugg outlet


cheap jordans


san antonio spurs jerseys


suicoke sandals


true religion jeans


michael kors outlet


canada goose outlet


tory burch outlet


polo ralph lauren


michael kors


jordan shoes


kevin durant shoes


coach outlet online


louboutin pas cher


burberry outlet


oakley sunglasses


pandora charms


pandora charms sale clearance


nba jerseys


gucci outlet


alexander mcqueen shoes


jazz jerseys


adidas outlet


tory burch outlet


nets jerseys


canada goose jackets


air more uptempo


nike outlet


coach outlet online


oakley sunglasses


kappa clothing


soccer shoes


canada goose outlet


michael kors


kevin durant jerseys


polo ralph lauren


bulls jerseys


pandora jewelry


asics shoes


cartier jewelry


cheap jordans


puma outlet


10 deep clothing


jack wolfskin


longchamp bags


fitflops sale clearance


columbia sportswear


cheap jordans


true religion jeans


air jordan release dates


coach outlet


swarovski outlet


mont blanc pens


jordan shoes


bvlgari jewelry


coach outlet store online


lakers jerseys


oakley sunglasses


clippers jerseys


oakley sunglasses


air max uk


oakley sunglasses


baltimore ravens jerseys


yeezy boost 350


nhl jerseys


longchamp handbags


nike air force 1


minnetonka outlet


kevin durant shoes


christian louboutin outlet


pandora charms


hermes outlet


kobe bryant shoes


marc jacobs outlet


stephen curry shoes


coach outlet


true religion outlet


merrell shoes


polo ralph lauren


michael kors outlet


air huarache


tory burch outlet


chloe outlet


coach outlet online


lacoste soldes


michael kors outlet


uggs outlet


canada goose


polo ralph lauren


nike factory outlet


jordan shoes


malone souliers


coach outlet online


fitflops


ray ban sunglasses


ugg boots clearance


canada goose outlet


polo ralph lauren


pandora


belstaff jackets


fitflops sale clearance


cheap jordans


canada goose jackets


michael kors outlet


michael kors handbags


coach outlet online


canada goose jackets


dolce and gabbana


michael kors outlet online


air force 1


off white


five fingers shoes


ugg outlet


oakley sunglasses


kyrie 4


ugg outlet


michael kors outlet


pandora charms


stuart weitzman shoes


longchamp solde


pandora jewelry


pandora charms


ugg outlet


ysl outlet


prada shoes


true religion uk


mulberry handbags


indianapolis colts jerseys


oakley sunglasses


michael kors


ugg outlet


mulberry handbags


fitflops outlet


denver broncos jerseys


cheap jordans


coach outlet


lacoste polo shirts


true religion outlet


mizuno running shoes


coach outlet online


golden goose sneakers


isabel marant shoes


canada goose outlet


arcteryx jacket


coach outlet online


supreme uk


michael kors outlet


diesel jeans


toms shoes


undefeated clothing


chelsea jersey


lakers jerseys


air jordan shoes


coach outlet


uggs outlet


nike shoes


polo ralph lauren


coach outlet


nike roshe


bottega veneta outlet


polo ralph lauren


ugg outlet


mulberry outlet


chrome hearts outlet


coach factory outlet


kd 10 elite


pandora charms


76ers jerseys


ugg boots


fred perry polo shirts


bally shoes


canada goose outlet


true religion jeans


canada goose outlet


kate spade outlet


pacers jerseys


kate spade outlet


true religion jeans


air jordan 4


canada goose jackets


herve leger outlet


balenciaga sneakers


michael kors outlet online


nba jerseys


swarovski crystal


brequet wathes


tory burch outlet


ray ban sunglasses


michael kors outlet


coach outlet


camel shoes


barbour jackets


michael kors outlet


kate spade outlet


chloe sunglassess


michael kors outlet


coach outlet


pandora charms


givenchy handbags


g-star jeans


tory burch outlet


polo outlet


polo ralph lauren


coach outlet online


christian louboutin outlet


ed hardy clothing


true religion outlet


nhl jerseys


moncler jackets


christian louboutin outlet


wellensteyn jackets


polo ralph lauren


uggs outlet


hawks jerseys


canada goose outlet


van cleef & arpels jewelry


air max 95


kings jerseys


coach outlet


ugg boots


michael kors outlet


michael kors handbags


bape clothing


coach factory outlet


supreme clothing


armani exchange


fitflops sale


nike foamposite


pandora charms


fitflops sale clearance


new balance shoes


oakley sunglasses


michael kors handbags


coach outlet canada


isabel marant outlet


nike store uk


canada goose outlet


thunder jerseys


timberwolves jerseys


air jordan shoes


nfl jersey wholesale


nuggets jerseys


basketball shoes


pandora jewelry


jimmy choo sunglasses


oakley sunglasses


tory burch outlet


true religion jeans


louboutin shoes


true religion jeans


gucci handbags


michael kors outlet


fitflops shoes


oakley sunglasses


christian louboutin shoes


mishka clothing


moncler outlet


mac makeup


michael kors


houston texans jerseys


karen millen dresses


pelicans jerseys


adidas outlet


converse shoes


cheap snapbacks


grizzlies jerseys


adidas uk


san francisco 49ers jerseys


nike store


nike roshe one


true religion jeans


nike air max 90


moncler outlet


canada goose jackets


michael kors outlet


michael kors uk


miu miu handbags


fila shoes


ubiq shoes


cheap jordans


ferragamo outlet


coach outlet


kate spade outlet


yeezy boost


canada goose outlet


adidas crazy


ray ban sunglasses


jordan shoes


trailblazers jerseys


fitflops


nike store


polo outlet


valentino outlet


knicks jerseys


nfl jerseys wholesale


ray ban sunglasses


ugg outlet


pandora outlet


air max 97


ray ban sunglasses


air jordan 12


salomon shoes


coach outlet


nba jerseys


uggs outlet


polo ralph lauren


coach outlet


canada goose jackets


jordan 32


cheap jerseys


longchamp handbags


balenciaga sneakers


canada goose jackets


cheap jordans


michael kors handbags


swarovski outlet


cheap nfl jerseys


cheap jordans


michael kors outlet


canada goose outlet


canada goose outlet


tory burch outlet


air max 90


coach outlet


toms shoes


ferragamo outlet


jordan shoes


champion clothing


christian louboutin outlet


nike presto


ray ban sunglasses


reebok trainers


polo outlet


real madrid jersey


toms shoes


bucks jerseys


polo shirts


longchamp pliage


ralph lauren polo shirts


stussy clothing


swarovski outlet


jordan shoes


moncler jackets


polo ralph lauren


true religion outlet


cheap jordans


cheap nhl jerseys


air jordan retro


harry winston jewelry


christian louboutin outlet


clarks shoes


longchamp outlet


air max 90


kate spade outlet


canada goose jackets


gentle monster sunglasses


bulgari jewelry


chicago blackhawks jerseys


denver broncos jerseys


michael kors outlet


ray ban sunglasses


dansko shoes


pandora charms


canada goose outlet


ugg boots


pandora charms


givenchy jewelry


prada handbags


true religion jeans


ralph lauren polo shirts


michael kors outlet


keen shoes


canada goose outlet


longchamp solde


cheap jordans


oakley sunglasses wholesale


canada goose jackets


coach factory outlet


cavaliers jerseys


michael kors wallets


guess factory


golden state warriors jerseys


adidas soccer shoes


james harden jerseys


cheap jerseys


christian louboutin outlet


canada goose parka


nike air max 2015


jordan shoes


adidas nmd


canada goose jackets


soccer jerseys


air max 90


coach outlet online


jordan shoes


canada goose jackets


oakley sunglasses


pandora charms


raptors jerseys


birkenstock sandals


suns jerseys


prada outlet


nike air max


ugg outlet


longchamp pas cher


air max 2017


moncler outlet


mbt shoes


mulberry bags


harden shoes


michael kors outlet


bcbg dresses


magic jerseys


tods outlet


ray ban sunglasses


gucci outlet


basketball jerseys


nike blazer pas cher


cheap jordans


longchamp handbags


ugg outlet


ralph lauren pas cher


mulberry handbags


ferragamo shoes


canada goose jackets


tag heuer watches


fingerlings monkey


ray ban sunglasses


true religion jeans


furla handbags


ugg outlet


michael kors outlet


under armour outlet


hornets jerseys


ralph lauren outlet


michael kors outlet


gucci outlet


nike revolution


kd 9


hermes outlet


heat jerseys


burberry outlet


coach outlet


ferragamo shoes


true religion jeans


air jordan 4


audemars piguet watches


oakley sunglasses wholesale


ferragamo outlet


adidas wings


ray ban sunglasses


soccer jerseys


brequet wathes


coach handbags


moncler outlet


coach handbags


ecco shoes


ralph lauren polo


canada goose outlet


montblanc pens


fossil watches


canada goose outlet


vans shoes


oakley sunglasses


canada goose jackets


fitflops sale


burberry outlet


canada goose outlet


 
  
04:10, 29 юни 2018 # 2
NO AVATAR

adidas superstar


adidas outlet


nike air max


oakley sunglasses


new balance shoes


michael kors


vans outlet


kate spade


cheap timberland boots


nike outlet store


christian louboutin


nike air max 2017


balenciaga sneakers


fitflop


boy london clothing


ai max


nike blazer


jordan


insanity workout


timberland pas cher


sac longchamp


mont blanc pens


miu miu shoes


karen millen


germany world cup jersey


roshe run


nike roshe run


cheap jerseys


jimmy choo shoes


jordan 6


ralph lauren


vibram fivefingers


reebok outlet


asics gel


beats headphones


pandora uk


air max


nike air force 1


iphone x case


abercrombie


lululemon outlet


sac michael kors


fitflops


nike roshe run


herve leger dresses


longchamp outlet


oakley vault


links of london uk


true religion


ray ban sunglasses


montre pas cher


argentina world cup jersey


nike air max


tod shoes


jordan 3


michael kors


nike uk


coach outlet


louboutin


montres


celine handbags


true religion jeans


adidas outlet store


michael kors uk


supra shoes


air jordan


kobe 9 elite


new balance


ed hardy


jordan 1


kenzo clothing


lunette ray ban


nike vapor max


adidas superstar


nike blazer


air max


adidas shoes


ysl


mulberry


ralph lauren


england world cup jersey


chloe handbags


nike air max


softball bats


ferragamo


kobe bryant shoes


instyler


parajumpers


polo ralph lauren


prada


hermes


supra shoes


nike free


nike roshe


soccer jerseys


fendi


ralph lauren outlet


prada outlet


mizuno


nike air max


nike kyrie 2


burberry outlet


jordan xx9


timberland shoes


michael jordan


mulberry handbags


sac vanessa bruno


ferragamo shoes


iphone cases


longchamp pas cher


gucci shoes


ferragamo


bcbg


adidas clothing


tiffany jewelry


scarpe hogan


swarovski jewelry


ray ban


ralph lauren outlet


louboutin pas cher


pandora bracciali


converse


michael kors


toms outlet


nike free run


adidas originals


coach factory outlet


ray ban pas cher


beats dre


cheap oakley sunglasses


air force


fendi bag


michael kors


christian louboutin


asics trainers


dansko outlet


lululemon outlet


air max


omega watches


lunette oakley


furla handbags


nike air max


nike free


lacoste shoes


lebron 11


belgium world cup jerseys


oakley sunglasses


mac makeup


tommy hilfiger


adidas outlet store


nike factory outlet


nike air max


guess canada


gucci belt


adidas running shoes


adidas outlet store


nike free


replica watches


burberry


coach outlet


mizuno


abercrombie


cartier bracelet


dolce & gabbana


nike air max


nike free


roshe run


nike pas cher


jordan


stuart weitzman


true religion outlet


reebok shoes


tn pas cher


skechers sneakers


portugal world cup jersey


michael kors outlet


michael kors outlet clearance


nike free run


michael kors outlet


rolex watches


lebron shoes


mac cosmetics online


jordan


adidas soccer cleats


hermes bags


thomas sabo uk


adidas trainers uk


flip flops


nike free run


toms shoes


france world cup jersey


converse all stars


spain world cup jersey


air jordan


longchamp handbags


ghd hair straighteners


michael kors handbags


bottega veneta


air max 90


air max 95


ai max


goyard handbags


kevin durant shoes


mont blanc pens


guess


air max


adidas slides


roty burch outlet


mac makeup


converse


burberry


timberland boots


versace handbags


polo lacoste pas cher


polo ralph lauren


cheap jordans


new balance shoes


michael kors outlet


swarovski gioielli


ray ban sunglasses


stuart weitzman shoes


nike outlet


oakley sunglasses


michael kors factory outlet


puma shoes


manolo blahnik shoes


mizuno running shoes


coach outlet online


longchamp handbags


marc jacobs


pandora jewelry


cheap wedding dresses


michael jordan


nike store


vans pas cher


yeezy shoes


michael kors canada


lebron james shoes


dansko shoes


louboutin outlet


nike roshe run


rolex watches


oakley sunglasses


orologi rolex


kates pade outlet online


polo ralph lauren


nike air max 90


bcbg max azria


nike huarache


jordan 11


salomon shoes


prom dresses


cheap wedding dresses


tommy hilfiger pas cher


air max 2018


louboutin


jordan pas cher


jordan


reebok shoes


christian louboutin


michael kors outlet online


replica watches


michael kors outlet


new balance femme


jordan 5


nike air max 97


mac cosmetics


ray ban sunglasses


replica watches


bijoux swarovski


nike soccer shoes


true religion


polo ralph lauren


hollister


ray ban sunglasses


marc jacobs


pandora jewelry


wedding dress


guess factory


adidas flip-flops


cheap oakley sunglasses


oakley uk


ray ban


pandora bijoux


hogan shoes


jordans


tory burch


nike mercurial


giuseppe zanotti outlet


hogan


prada handbags


fitflops outlet


true religion jeans


nike air max


nike mercurial superfly


cheap jordan shoes


pandora charms


nike air max


adidas outlet store


air force


new balance


gucci outlet


burberry sale


nike outlet


ray ban sunglasses


jordans


blazer nike


asics running


jordan 4


air max


michael kors uk


nike clothing


michael jordan


tory burch


timberland boots


nike air max


bottega veneta


nike roshe


louboutin


nfl jerseys


polo ralph lauren


true religion outlet


ray ban occhiali


nike shoes


occhiali oakley


air max plus


new balance soldes


asics gel


nike shoes


converse chuck taylor


beats headphones


marc jacobs handbags


montre homme


valentino


converse shoes


christian louboutin


cheap jerseys


burberry handbags


brazil world cup jersey


converse uk


kate spade uk


vans outlet


jordan 12


basketball shoes


sac michael kors


oakley pas cher


tommy hilfiger


longchamp


nike air


hermes birkin


longchamp outlet


clarks shoes


swarovski


barbour


adidas zx flux


softball bats


burberry outlet


chaussure nike


air max 90


vans scarpe


chrome hearts jewelry


dolce & gabbana


2018.6.29xukaimin
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"620 млрд. долара е пазарният потенциал на 5G"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2019 съгласно Oбщи условия за ползване | Декларация за поверителност | Политика за бисквитки