Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Ericsson и Qualcomm демонстрираха 2Gbps в 4G тест на Telstra

Рекордната за 4G скорост е постигната с мобилен рутер на Netgear, снабден с LTE модема на Qualcomm Snapdragon X24
537 прочитания, 0

Мачта с антени на Ericsson. Снимка: Ericsson

Мобилна връзка със скорост 2Gbps са успели да постигнат Telstra, Ericsson, NETGEAR и Qualcomm Technologies през 4G мрежа в тестова лаборатория, като са използвали нов чипсет, пуснат наскоро в продажба.

Тестовата постановка е включвала оборудване на Ericsson - Baseband 6630, Radio 4415,както и най-новият мрежов софтуер на компанията Gigabit LTE. Рекордно високата за LTE технологията скорост е постигната чрез обединяване на пет LTE носещи честотни канала по 20 MHz (общо 100 MHz), но в 3 различни радиочестотни обхвата. Всяка носеща е използвала и технологията 4x4 MIMO както и технология за кодиране 256 QAM.

Прочетете още: Ericsson, Nissan и Qualcomm се включиха в първия тест на V2X в Япония

При демонстрацията е постигната максимална скорост 2 Gbps, като крайното устройство, свързано към мобилната LTE клетка на Ericsson, e мобилният рутер на NETGEAR Nighthawk, снабден с LTE модема на Qualcomm Snapdragon X24. Това е първият обявен LTE модем, категория 20, допълват партньорите в експеримента.

Следа като Telstra пусна в експлоатация първата гигабитова мобилна мрежа през януари 2017 г., сега ние отново си сътрудничим с удоволствие с Ericsson и Qualcomm, удвоявайки тази максимална скорост. Постижението ни показва, че иновациите в LTE продължават да дават резултат, а ние подготвяме мрежата си за бъдещия растеж (на трафика), коментира Майк Райт, управляващ директор за мрежите в Telstra Group.

Четирите компании подготвят същата демонстрация и по време на Световния мобилен конгрес в Барселона в края на този месец.

(14.02.2018)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Ericsson и Qualcomm демонстрираха 2Gbps в 4G тест на Telstra"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване