Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Deutsche Telekom изгражда национални мрежи по стандарта NB-IoT в 8 страни от ЕС

707 прочитания, 0

Deutsche Telekom обяви плановете си за мащабно разгръщане на IoT мрежи, базирани на NarrowBand-IoT (NB-IoT) в цяла Европа, както и в САЩ чрез своето поделение T-Mobile.

Германската телеком група публикува съобщение, че вече е разгърнала NB-IoT мрежи в 6 от европейските пазари, на които оперира, като преди това направи същото в Германия и Холандия.

Прочетете още: Vivacom и Nokia изградиха LoRa базирана Iot мрежа в София

В Австрия поделението на Deutsche Telekom T-Mobile стана първият оператор, който стартира търговски услуги през NB-IoT, покривайки град Санкт Пьолтен, а през 2018 г. планира да разшири мрежата в цялата страна.

Компанията е стартирала в края на 2017 г. подобни мрежи в Полша, Словакия, Чешка република, Унгария и Гърция, като националният им обхват трябва да бъде постигнат до края на тази година.

В Германия Deutsche Telekom стартира NB-IoT през 2017 г., а днес тази мрежа е налична в почти 600 селища, като над 200 компании правят полеви тестове с технологията. Общонационална NB-IoT мрежа покрива и Холандия от май 2017 г.

Освен в Европа, Deutsche Telekom разчита на NB-IoT като основна технология за глобални мрежи с малка мощност (LPWA) в САЩ, където конкурентите на T-Mobile САЩ - Verizon, AT&T и Sprint предпочетоха другия вариант - LTE-M, стандартизиран от 3GPP.

(26.01.2018)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Deutsche Telekom изгражда национални мрежи по стандарта NB-IoT в 8 страни от ЕС"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2018 съгласно общи условия за ползване