Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Италия планира пускане на 5G година по-рано от другите страни в ЕС

669 прочитания, 0

Италия изпреварва останалите страни в Европа по отношение на развитието на 5G мрежи, или поне така твърди секретарят от италианското икономическо министерство Антонело Джакомели. Той заяви, че плановете за разгръщане на 5G мрежи в италианските градове Бари и Матера „изпреварват поне с година“ останалите внедрявания в Европа.

Технологичният директор на Telecom Italia Джовани Фериго добави, че потенциалните приложения за 5G са „безкрайно много“ и че новата мрежа ще осигури конкретни подобрения в редица области от ежедневието.

Прочетете още: 4 големи телеком групи предлагат 5G пакт на Еврокомисията

Тестовете на 5G технологиите, стандартите за които все още се разработват, са проведени в градовете Матера и Бари в честотния обхват 3.6 – 3.8 GHz, като за тях съобщиха през септември Huawei, Telecom Italia и алтернативният оператор Fastweb. Тогава компаниите потвърдиха, че правителството на Италия има ясни планове за реално тестване на технологията, като първите реални приложения ще са достъпни през юни 2018 г., а цялостното 5G покритие в двата района ще бъде завършено през 2019 г.

Сред първите планирани приложения на технологията ще са виртуални тримерни реконструкции на археологически обекти и музеи в Матера, които ще са готови преди градът да стане Европейска столица на културата през 2019 г.

В другия „тестови“ град – Бари, технологията ще позволи „по-добро управление на логистиката и транспорта“, заявиха в съвместно изявление от компаниите.

5G планът на Европейската комисия предвижда масово навлизане на технологията от следващо поколение до края на 2020 г. 

(09.11.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Италия планира пускане на 5G година по-рано от другите страни в ЕС"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване