Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Шефът на Nokia за Европа смята, че 4G мрежите се развиват бавно

1059 прочитания, 0

Големите телеком играчи и регулаторите в Европа трябва да се поучат от грешките си в 4G мрежите и да не ги повтарят в ерата 5G, заяви Маркус Борхърт, старши вицепрезидент на Nokia, по време на неотдавнашния форум на GSMA Mobile 360 Europe.

Маркус Борхърт, старши вицепрезидент на Nokia, по време на неотдавнашния форум на GSMA Mobile 360 Europe.

В интервю за Mobile World Live той заяви. Старият континент не може да се гордее с постигнатото в 4G, особено по отношение бързината на разгръщане на мрежите.

Прочетете още: Плановете за 5G мрежи се качиха на скоростния асансьор

Той смята, че Европа е изостанала от водещите пазари както на Изток, така и на Запад, тъй като операторите в тези региони са успели да осигурят почти 100% покритие на населението с 4G мрежи за 8 до 12 тримесечия. „В Европа вече тече 30-о тримесечие и ние все още се не сме достигнали подобен процент“, заяви Борхърт.

Според него Европа се сблъсква с две големи пречки – липса на инвестиции и фрагментирането. „Твърде малко се инвестира в нашата цифрова инфраструктура и това се дължи както на регулациите, така и на фрагментирането на пазарите в Европа, каза той. - Имаме различни регулации в отделните страни, затова не виждаме консолидиране, имаме регулаторна среда, която не стимулира операторите и уеб компаниите да инвестират достатъчно бързо в цифровата инфраструктура, от която се нуждаем, за да осъществим четвъртата индустриална революция и да я ръководим от Европа“, коментира Борхърт.

(31.10.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Шефът на Nokia за Европа смята, че 4G мрежите се развиват бавно"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване