Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

WTA даде сертификат Tier 3 на сателитната станция Плана

Телепортът на Vivacom е покрил над 170 изисквания на световната асоциация на телепортите
654 прочитания, 0

Телепорт „Плана“ на оператора Vivacom е покрил изискванията на Световната асоциация на телепортите WTA, като българското съоръжение е получило сертификат Tier 3, обявиха от международната организация. По този начин сателитната станция в едноименната местност „Плана“ се нарежда сред 20-те телепорта в света с такъв сертификат, а още 12 са в процес на оценка на качеството, допълват от WTA.

"Полученият сертификат е признание за положените усилия в реализирането на 7 платформи за пренос на видео към оператори в Европа, Африка, Близкият изток и Азия“, коментира Владимир Рангелов, старши мениджър „Продажби, радио и телевизионни услуги“ във Vivacom.

За да получи сертификат, съоръжението трябва да покрие над 170 изисквания, които представители на световната асоциация проверяват и анализират чрез одит на място. Сред одитираните характеристики на телепорта са резервираност с автоматично наблюдение и и превключване на захранването, пълна резервираност на наземната свързаност на капацитет MPLS OC-3, моторизирани TX антени, контролиран физически достъп до обекта, както денонощна работа на мрежовия оперативен център, разполагащ с висококачествена система за мониторинг и контрол. Същевременно планът за капацитета на телепорта се обновява често с оглед на изискванията на сключените SLA договори, има внедрена ефективна система за управление на конфигурациите за всяка предоставяна услуга, а ключовите показатели KPI се следят автоматизирано.

Прочетете още: Vivacom обнови напълно телепорта си Плана

Телепорт Плана вече има сертификат Tier 3

Освен Vivacon, сред притежателите на сертифицирани телепорти са още Eutelsat, Horizon Teleports, Media Broadcast, Telenor, Talia и др., показва списъкът на сертифицираните телепорти. Другият голям български телепорт Neterra не е член на WTA, поне засега.

„С гордост включваме българския телепорт „Плана“ в нарастващия списък със сертифицирани телепорти, заяви изпълнителният директор на Световната телепорт асоциация Робърт Бел. - Пълната сертификация осигурява независимо потвърждение на качеството на услугите, осъществявани от VIVACOM в полза на нейните клиенти, както и на перспективите на оператора в съответния регион.“ Програмата за сертифициране на телепортите на WTA служи и на телепорт операторите, и на техните клиенти, като създава обективен, прозрачен и международно приет метод за документиране на качеството на услугите, обясняват от международната организация.

(23.10.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"WTA даде сертификат Tier 3 на сателитната станция Плана"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване