Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

Автоматизирани облачни SSD базирани сървъри предложи NS1

Услугата на хостинг компанията е подходяща за уеб дизайнери и програмисти.
280 прочитания, 0

Напълно автоматизирани облачни сървъри, базирани на SSD дискове, започна да предлага като услуга NS1, съобщиха от хостинг компанията. Тези сървъри могат да бъдат управлявани изцяло от клиента, включително основни функции като стартиране и спиране, достъп до конзолата, промяна на „root” паролата, преинсталиране на операционната система или инсталиране на нова, добавяне на системни ресурси и редица други. Тези операции с SSD базираните сървъри не изискват никакво съдействие от хостинг доставчика, твърдят от NS1. Освен това компанията гарантира, че облачният сървър на клиента ще работи на машина с минимум два процесора Intel и RAM памет 256GB, с двойно резервирани захранвания и двойно резервирана мрежова свързаност.

„Новата услуга е изключително подходяща за уеб дизайнери и програмисти, които имат нужда от евтини, но същевременно мощни сървъри, на които да тестват своя код и онлайн проекти. Досега много от тях използваха сървъри от чужбина, където цената е по-ниска спрямо тази в България“, обясняват решението си NS1.

„Благодарение на редица оптимизации, свързани с внедряването на новата система за управление на сървърите и настройката на облачната инфраструктура като цяло, имаме възможност да предложим SSD сървъри на конкурентни цени на българския пазар. Вложихме хиляди часове в изграждането и оптимизирането на облака, за да можем да намалим нашите разходи до такава степен, че крайният клиент да плаща много по-малко за своя SSD сървър“, обяснява Владислав Георгиев, управител на NS1.

Прочетете още: NS1.bg обяви облачна хостинг услуга

Компанията разполага със собствени сървъри и в България, и в САЩ. Тя дава възможност на потребителя да избере къде да се намира сървърът му, за да бъде най-бърз и ефикасен. В същото време той ще получава 24/7 поддръжка на български език и ще контролира сървъра си сам, без да се свързва с хостинг доставчика за изпълнение на тривиални задачи, допълват от NS1. В България NS1 използва пространството в независимия център за данни Telepoint

Цените варират от 15 лв. на месец за едноядрен сървър с 25 GB SSD капацитет за съхранение и стигат до 240 лв./месечно за сървър с 16 ядра и 32 GB RAM, като пространството за съхранение е 400 GB. “Сървърите са готови за използване до 30 секунди след получаване на плащането, без значение колко сървъра поръчвате”, обясняват от хостинг компанията.


(06.10.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Автоматизирани облачни SSD базирани сървъри предложи NS1"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване