Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Skip navigation

StreetNode на Intracom Telecom е внедрен в холандската жп инфраструктура

Радиорелейното решение на компанията ще осигурява бекхол връзка за системата за видеонаблюдение по жп гарите
1098 прочитания, 0

Радиорелейно решение на Intracom Telecom, работещо в честотния диапазон 26 GHz, е част от мащабен проект на холандския национален оператор ProRail, управляващ железопътна инфраструктура с мрежа около 3000 км. Проектът обхваща система за видеонаблюдение и сигурност на всички железопътни гари в Холандия, а системата StreetNode осигурява бекхол свързаността на хъбовете, съобщиха от Intracom Telecom.

Оперативният контролен център на ProRail в Утрехт. Снимка: Jos van Zetten

Оперативният контролен център на ProRail в Утрехт. Снимка: Jos van Zetten

Прочетете още: Решения за умен град на Интраком управляват градските ресурси

Първата фаза на проекта включва доставката на 21 хъба и 78 терминала, които на този първи етап са инсталирани на 16 железопътни станции в цялата страна – от Гронинген до Маастрихт. Intracom Telecom си сътрудничи с други участник в проекта – холандският Интернет доставчик WiFi4ALL. Той отговаря за проектирането, разполагането и конфигурирането, а Intracom Telecom поема радиочестотното планиране и доставката на оборудването.

Решенията на Intracom са избрани от холандския оператор ProRail след международен търг, като с тяхна помощ ще бъде изградена преносната инфраструктура на пероните на гарите и в зоните около тях като допълнителни средства към оптичната мрежа. „Задача на ProRail е предоставянето на безопасни транспортни услуги на клиенти и стоки в условия на натоварени пътнически потоци. Ето защо наблюдението и управлението на човекопотока са от първостепенно значение, обясняват от Intracom. - За справянето с тази задача са инсталирани модерни системи за видеонаблюдение (CCTV), включващи безжичния продукт на Intracom Telecom StreetNode, който свързва стотици IP камери. Устройствата предават всички събрани от CCTV камерите сигнали до контролните центрове на всяка от железопътните гари, като през цялото време запазват качеството на HD картината“, допълват от производителя.

Intracom Telecom предоставя на холандския оператор също софтуерни радиостанции тип „точка до точка“ и „точка до много точки“, които се монтират много бързо. Освен това софтуерните системи са надеждни и имат голям капацитет при висококачествено HD видеонаблюдение за нуждите на умни градове, гранична и периметрова охрана, CCTV за сигурността на гари, летища и др.

(15.09.2017)

КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"StreetNode на Intracom Telecom е внедрен в холандската жп инфраструктура"    

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997 - 2017 съгласно общи условия за ползване